Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye ile Ukrayna arasında deniz taşımacılığı başlayacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye ile Ukrayna arasında denizden Tren Ferisiyle Taşımacılık başlayacağını söyledi. Bakan Yıldırım, Başbakan Erdoğan’ın bu ülkeye yapacağı ziyarette anlaşma imzalanacağını söyledi.

Ulaştırma Bakanlığı 2011 Yılı Birinci Koordinasyon Toplantısı’na katılmak için Antalya’da bulunan Bakan Yıldırım, Ukrayna ile taşımacılık anlaşması yapılacağını açıkladı. ‘Denizden Tren Ferisiyle Taşımacılık Anlaşması’ adındaki bu anlaşmayla birlikte İllichivsk Limanı’ndan Samsun ve Derince’ye karşılıklı olarak Devlet Demiryolları ile Ukrayna ferisini beraber organize edileceği tren seferlerini başlayacağını kaydeden Yıldırım, Başbakan’ın önümüzdeki hafta bu ülkeye yapacağı ziyaretle karşılıklı imzaların atılacağını ifade etti.

ANTALYA’YA İKİ TREN PROJESİ

Antalya’ya iki tren projesi olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, bunlardan birinin Ankara-İstanbul hattının Eskişehir üzerinden Afyon ve Antalya’ya inişiyle ilgili olduğunu söyledi. Bunun şuanda projelerinin hazırlandığını kaydeden Yıldırım, “Proje ve etüt çalışmaları yapılıyor.” dedi. Yıldırım, diğer bir çalışmanın da; Antalya’dan Konya- Aksaray -Nevşehir -Kayseri istikametine bir güzergah olduğunu, onun da bu sene etüt proje olarak yatırıma konduğunu belirtti. Bu çerçevede proje yaptırılmasından sonra ihalenin yapılacağını ifade eden Yıldırım, “EXPO 2016’ya yetişir mi?” sorusuna ise “Bir tarih veremem. Önce projeler yapılacak. Ondan sonra yapılabilirlik, fizibilite etütleri ortaya çıkacak. Ondan sonra karar vereceğiz. Ya bugün yapmıyorum diye karar verseniz, bir anlamı yok. Projeniniz yoksa elinizde o zaman hiçbir anlam ifade etmez. Biz karar verme süreçlerine yardımcı olması için projesini şimdiden hazırlıyoruz. Ondan sonra bütçe imkanlarımıza, yapılabilirliğini fizibilitesine bakarak yatırım konusuna karar vereceğiz. Ama 2023 yılı hedeflerimiz içinde yer alıyor.” diye konuştu.

Yıldırım,ayrıca Afyon -Antalya otoyolu artı olarak Antalya’dan da Alanya’ya ayrı bir güzergah mevcut olduğunu, buraya otoyol yapımı için de proje ihalesine çıkılacağını kaydetti. Antalya’da bu sene bir balıkçı barınağı yapımına karar verdiklerini ifade eden Bakan Yıldırım, çalışmalara yıl içinde başlayacaklarını söyledi. Yıldırım, “Yatırım programına koyduk. Bitebilirse bu sene, bitmezse öbür sene bitmiş olacak.” dedi. Manavgat’da da tekne imalatı organize yat ticari tekne imalatı için bir yer tahsisi yapıldığını söyleyen Yıldırım, burayla ilgili bütün işlemlerin bittiğini kaydetti. Yıldırım, yakında Kaş ve Alaya yat limanlarının yapımının bittiğini, yakında hizmete açacaklarını belirtti. Yine Antalya’yı İzmir’e bağlayacak önemli bir koridorunun (Antlaya -Korkuteli -Burdur -Denizli -Aydın güzergahı) bölünmüş yol olarak tamamen bittiğini ifade eden Yıldırım, bu sene sıcak karışım çalışmalarını gerçekleştireceklerini söyledi.

GAZİPAŞA’YA BÜYÜK GÖVDELİ UÇAK İNEMEZ

Bakan Yıldırım, bir soru üzerine Gazipaşa Havaalanı’na büyük gövdeli uçakların inmesinin mümkün olmadığını söyledi. Gazipaşa Havaalanı ile ilgili yapılması gereken bütün düzenlemeleri yaptıklarını belirten Yıldırım, şunları söyledi: “En son havaalanı sınırları içinde pistin bir miktar uzatılması için gerekli onaylar Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından vermişti. Bundan başka fiziki ve teknik olarak, seyir emniyeti bakımından yapılacak başkaca bir işlem söz konusu değildir.” Yıldırım, büyük gövdeli uçakların Gazipaşa Havaalanına inip inmeyeceği sorusuna ise, “Mümkün değil, büyük gövdeli değil, orta gövdeli uçaklar inecek.” dedi.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]