Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna vizesi için AIDS testi zorunluluğu kalktı

Dünya genelinde adı sık sık AIDS ile birlikte zikredilen Ukrayna, artık vize uygulanan ülkelerin vatandaşlarından AIDS testi istemeyecek.

Ukrayna AIDS’liler Birliği’nden yapılan açıklamada, bu hafta yürürlüğe giren anayasal değişikliklere göre, Ukrayna vizesi almak isteyen yabancıların bundan böyle, AIDS hastası olmadıklarına dair rapor getirme zorunluluğunun ortadan kalktığı bildirildi.

Ukrayna’daki AIDS hastaları yeni kanunu Ukrayna’nın uluslararası toplum olma yönünde attığı önemli bir adım olarak değerlendirdi. Birçok gelişmiş ülkede insanlardan AIDS raporu istenmediğine dikkat çekilen açıklamada AIDS testinin ayrımcılık olarak görüldüğü söylendi.

Ukrayna, Türk vatandaşlarından da vize süresinin 3 aydan daha uzun süreli olması halinde, AIDS testi istiyordu.

Birleşmiş Milletler HIV/AIDS Ortak Programı’nın verilerine göre, son dönemde Ukrayna ve Rusya, AIDS hastalığının yayılma hızı bakımından Afrika ülkelerinden de vahim bir durumda bulunuyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]