Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da Batı yanlısı partiler ittifak kuruyor

Geçtiğimiz yıl cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra yönetime gelen Rusya yanlısı iktidar karşısında, her geçen gün kan kaybeden muhalefet partileri, tek çatı altında birleşme kararı aldı.

Ana muhalefet lideri eski Başbakan Yuliya Timoşenko son dönemlerde, zamanının büyük bir kısmını hakkında açılan yolsuzluk davaları nedeniyle savcılık ve mahkemede geçirirken, dağınık haldeki diğer muhalefet partileri tek çatı altında birleşmeye hazırlanıyor.

Ukrayna basınında yer alan haberlere göre, Değişim Cephesi, Sivil Duruş Partisi, Ukrayna- Avrupa Partisi ve Ukrayna Cumhuriyetçi Partisi birleşme kararı aldı.

Söz konusu dört parti de Timoşenko’nun partisi ile seçimlere birleşerek giren Halkın Nefsi Müdafaası Bloğu’n içerisinde yer alıyor. Parti liderleri arasında gizli yürütülen birleşme turlarından basına sızan bilgilere göre, bu birleşme bir seçim öncesi koalisyonu olmayacak. Liderler birleşme ile parti tabanlarını tek parti çatısı altında toplamayı hedefliyor.

Savunma Bakanı Anatoliy Gritsenko, muhalif partilerin birleşmesi durumunda Sivil Duruş Partisi’nin liderliği makamından vazgeçmeye hazır olduğunu söylemişti. Bugün yaptığı açıklamada basında çıkan haberleri doğrulayan Gritsenko; “Hâlihazırda müzakereler devam ediyor. Ben bunların sonuçları ifşa etmeye yetkili değilim. Bu görüşmelerin neticesi tüm parti liderleri ile birlikte yapılacaktır” dedi.

Yaklaşık 37 milyon seçmenin bulunduğu ülkede, 168 siyasi parti mevcut. Ukrayna’da siyasi partiler yüzde üçlük seçim barajını aşabilmek için seçim öncesinde koalisyonlar oluşturarak ortak listelerle seçimlere giriyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]