Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

Çetin yeniden DEİK Ukrayna başkanı seçildi

TUSİB Eş Başkanı Rasim Bekmezci “Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Ukrayna Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı” olarak seçildi.

DEİK bünyesinde gerçekleşen değişim sonrasında yapılan ilk seçimli DEİK İş Konseyleri Genel Kurul Toplantıları, 22-28 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da büyük bir katılımla gerçekleşti.

Amerika Bölgesi, Avrupa Bölgesi, Asya Pasifik Bölgesi, Afrika Bölgesi, Ortadoğu ve Körfez Bölgesi ve Avrasya Bölgesi olarak altı bölgede 123 ülke bazlı 5 sektörel iş konseyleri ve bir özel amaçlı iş konseyi olmak üzere toplam 129 iş konseyinin yürütme kurulu başkanları ve üyeleri seçildi.

DEİK Ukrayna – Türkiye İş Konseyi Başkanlığı’na ise Ruşen Çetin tekrardan seçildi. Ukrayna başkan yardımcılıklarına Ali Sezen ile Rasim Bekmezci (TUSİB Eş Başkanı Rasim Bekmezci “Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Ukrayna Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı” ) getirildi. Ayrıca, Ruşen Çetin, Avrasya Bölgesi Başkanı Tuncay Özilhan’ın yardımcısı da oldu.

Yeni yapılan DEIK İş konseyleri seçimlerinde Ukrayna’daki başarılı işadamlarından Ali Sezen tekrar Ekvatora Ginesi – Türkiye iş konseyi başkanlığına ve ayrıca, 15 ülkeyi kapsayan, Batı Afrika başkanlığına seçildi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) nedir?

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türk özel sektörünün dış ticaret, uluslararası yatırımlar, hizmetler, müteahhitlik ve lojistik başta olmak üzere, dış ekonomik ilişkilerini yürütme, bu bağlamda yurt içi ve dışı yatırım imkânlarını araştırma, Türkiye’nin ihracatını artırmaya katkı sağlama ve benzeri iş geliştirme çalışmalarını koordine etmekle görevlidir.
Bu amaçla 1986 yılında kurulan DEİK, 11 Eylül 2014’de çıkarılan 6552 sayılı kanunla yeni bir yapıya kavuşmuş, daha da güçlendirilerek “Türk özel sektörünün dış ekonomik ilişkilerini yürütme” görevini tamamıyla üstlenmiştir. Temmuz 2015 tarihi itibarıyla DEİK’in 102 kurucu kuruluşu, 127 iş konseyi ve bu konseyleri oluşturan 900’e yakın üye firması ve üye firmalarının da DEİK bünyesinde 2000’e yakın temsilcisi bulunmaktadır.

YUNUS ERDOĞDU | UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]