Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yanukoviç AB’ye ekonomik ve politik reform sözü verdi

Ukrayna, turuncu devrim sonrasında Rusya ile açılan arayı düzeltikten sonra yönünü yine Avrupa Birliği’ne çevirdi. AB’nin Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Komiseri Stefan Füle’yi kabul eden Viktor Yanukoviç, AB’ye ekonomik ve politik reform sözü verdi.

Görüşmede Yanukoviç, Ukrayna ile AB arasındaki politik diyalogun sürekliliği için üst düzey ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Yanukoviç bu bağlamda AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso’yu bu yıl Nisan ayında Çernobil faciasının 25. yıl dönemine yönelik yapılacak etkinlikler çerçevesinde düzenlenecek olan Nükleer Enerjinin Güvenliği ve Kullanımı Zirvesi’ne davet etti.

Yanukoviç konuşmasında; “Ümit ediyorum ki bizim ilişkilerimiz uzun zamandan bu tarafa devam eden serbest ticaret anlaşması ve ortaklık antlaşması görüşmeleri yapılacak bir anlaşma ile taçlanır” dedi.

Füle’ye, Ukrayna’da iktidarın siyaseti biçimlendirmeden iktisadi düzenlemelerin yapmasının zor olduğunu anlatan Yanukoviç, 2011’in Ukrayna için ‘radikal reformların yılı’ olacağının altını çizdi.

Yanukoviç görüşmede hükümetin hukuki reformlar üzerinde çalıştığını da sözlerine ekledi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]