Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da benzinin litresi 1 doları geçince hükümet el koydu

Ukrayna’da akaryakıttan ton başına alınan dolaylı verginin yeni yıldan itibaren arttırılması benzinin pompa fiyatlarında hissedilir bir artışı beraberinde getirdi.

Yılbaşından önce 8.00 hrivna (1,55 TL) seviyesinde olan 95 oktan benzinin litre fiyatı yeni yılın ilk haftasında ülkenin bazı bölgelerinde 8.60 hrivna’ya (1,7 TL) kadar yükseldi.Hükümet benzinin pompa fiyatlarının kontrolsüz bir şekilde artmasına müdahale ederek, Ocak ayı sonuna kadar benzinin pompa fiyatlarının korunmasını ilave artış yapılmamasını istedi. İstasyonların zam yapmayın çağrısına nasıl karşılık verecekleri ise henüz belli değil. Ancak Ukrayna rekabet komitesi, aybaşında itibaren akaryakıt fiyatlarını mercek altına alarak incelemelerine başladı. Kanuna aykırı işlem yapan akaryakıt istasyonlarına ceza gündemde.

Öte yandan uluslararası piyasalarda akaryakıt fiyatlarındaki artışın Ukrayna’da benzine zam baskısının önümüzdeki dönemde sürdürmesi bekleniyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]