Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da Rusça için ikinci resmi dil tartışması

İki resmi dil tartışması Ukrayna’da da yaşanıyor. Ülkenin doğusundaki bölgelerde yaşayan Ruslar, Rusça’nın ikinci resmi dil olmasını istiyor. İki resmi dil tartışmasını, Donetsk kenti Belediye Başkanı Aleksandr Lukyançenko’nun; “Ben seçmenimin konuştuğu dilde yani Rusça konuşurum”. sözleri ateşlendirdi.

Başkent Kiev’in 820 kilometre güneydoğusunda Rusya sınırındaki Donetsk kentinin Belediye Başkanı Lukyançenko; “Donetsk’te uyum ve uzlaşı içerisinde 113 millet yaşıyor. Biz bir anket yaptık ve şehirde yaşayanların yüzde 89’unun Rusça konuştuğunu tespit ettik. Ukraynaca konuşmak isteyen Ukraynaca konuşur” dedi.

Başkan Lukyançenko, Svoboda (Özgürlük) Radyosuna yaptığı açıklamada; “Biz de dil sorunu kimseyi ilgilendirmez. Nasıl konuşursanız, o şekilde algılanırsınız. Bana neden devletin resmi dilinde konuşmadığımı sorduklarında benim cevabım kendi seçmenimin dilinde konuşuyorum oluyor. Ben şimdi gitsem kömür madenine madencilere, Ukraynaca hitap etsem acaba başkanın kafasına bir şey mi oldu derler” diye konuştu.

Ukrayna anayasasına göre Ukrayna’nın resmi dili Ukraynaca, fakat Ukrayna’daki azınlık olan Ruslar Rusça’nın da resmi dil olmasını istiyor. Rusça’nın resmi dil olması tartışmasında ülkenin batısı şiddetle karşısı çıkarken, doğusu bu konuda ısrar ediyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]