Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna uranyumunu Rusya’ya verdi, Beyaz Saray’dan tebrik aldı

ABD Devlet Başkanı Barak Obama, Ukrayna’nın elindeki zenginleştirilmiş uranyumu bertaraf edilmesi için Rusya’ya gönderdiği için Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’e kutlama mesajı gönderdi. Obama, 31 Aralık 2010’da gönderdiği mesajda, Ukrayna’nın nükleer silahsız bir dünya için gösterdiği çabaları takdir etti.

Geçtiğimiz yıl ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen nükleer zirvede elindeki zenginleştirilmiş uranyumun tamamını 2012 yılına kadar ülkesinden çıkartma sözü veren Ukrayna, verdiği sözü tutuyor.

Ukrayna’nın; Kiev, Sivastopol ve Harkiv şehirlerindeki tesislerden toplanan 50 ton zenginleştirilmiş uranyum, güvenli bir şekilde Rusya’ya gönderildi. Ukrayna’dan alınan zenginleştirilmiş uranyumun sevkiyatı Amerikan ve Rus yetkililerin ile işbirliği ile gerçekleşti.

ABD’de Nisan 2010’da düzenlenen Nükleer Zirve’de gerçekleşen Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ile Başkan Obama görüşmesinden Ukrayna’nın elindeki yüksek seviyede zenginleştirilmiş uranyum stokunu 2012’ye kadar ortadan kaldırma kararı çıkmıştı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]