Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Timoşenko, mahkeme salonundan çıkarıldı

Ukrayna eski Başbakanı Yuliya Timoşenko, devleti zarara uğratmak suçlamasıyla yargılandığı davada, Kiev Peçersk Mahkemesi salonundan çıkarıldı.

Hâkim Rodion Kireev, mahkemeye saygısızlık yaptığını iddia ettiği Timoşenko’yu salondan dışarıya çıkartarak duruşmaya yarım saat ara verdi. Basın mensuplarının da dışarı çıkarılmasına ise muhalefet partili milletvekilleri karşı çıktı.

Eski Başbakan Yuliya Timoşenko’nun devleti zarara uğratmak suçlamasıyla uzun süredir tutuksuz yargılanıyor. Davanın savcısı Liliya Frolova ise daha önce yaptığı açıklamada, Timoşenko’nun yargılandığı kanun maddelerine göre on yıla kadar hapis cezasının istenebileceğini açıkladı.

Timoşenko’nun devlete yol açtığı zararın yaklaşık 187 milyon 500 bin dolar olduğu iddia ediliyor. Ukrayna yasalarına göre görevini kötüye kullanma suçundan hüküm giyenlerin şartlı tahliyesi mümkün değil. Ayrıca bu kişilerin aldığı cezaların uygulanması da tehir edilemiyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]