Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna ve Türkiye arasında vizesiz rejim müzakereleri başladı

Uzun süredir Ukrayna ve Türkiye’nin gündeminde olan vizelerin kaldırılması konusunda nihayet somut bir adım atıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ocak ayında başkent Kiev’e yaptığı ziyaret ile birlikte vizelerin kaldırılması öncelikli gündem maddesi olmuştu.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’nda iki ülkenin konsolosluk görevlileri vizelerin kaldırılmasını müzakere etmek için bir araya geldi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, taraflar vize rejiminin kaldırılmasını sağlayacak anlaşmanın taslağı üzerinde çalışmaya başladığı bildirildi.

Başkent Kiev’de Türkiye’den bir heyet bulunduğu bilgisini veren Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç iki ülke liderlerinin de vizelerin kaldırılması konusunda iradesini ortaya koymasının sürecin başlamasında etkili olduğunu söyledi. Ukrayna ve Türkiye konsolosluk yetkililerinin anlaşma metinleri üzerinde somut çalışmaların başladığı bilgisini veren Meriç, sürecin ne zaman sona ereceğinin ise henüz belli olmadığını ifade etti.

Başbakan Erdoğan ziyareti akabinde Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç; Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ulaşım Bakanlığı ve ilgili diğer kurumlara Türkiye ile vizelerin kaldırılması için gerekli hazırlıkların yapılması konusunda talimat vermişti. Türkiye’nin hazır olduğu vizesiz rejim için Ukrayna makamları da hükümetler arası anlaşmayı hazırlayacak.

Öte yandan Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Sergey Korsunskiy, 2010 yılı içerisinde Ukrayna’dan Türkiye’ye gelen turist sayısında azalma olduğunu açıklamıştı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]