Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da kilise meclisin sigara reklamın yasaklanmasını istedi

Ukrayna’da çeşitli dini örgütlerin temsilcileri yönetimden tütün reklamlarının tamamen yasaklanmasını istedi.

Ukrayna Kiliseler ve Dini Dernekler Konseyi Başkanı Vasiliy Rayçenets yaptığı açıklamada;

“Hayatta iş ve kazançtan daha önemli bir şey var, o da sağlıklı bir yaşam ” dedi.

Tütün reklamlarına harcanan büyük meblağlara dikkat çeken Roma Katolik Kilisesi Piskoposu Vitaliy Skomorovskiy ise, harcanan paraların daha faydalı amaçlara kullanılabileceğine belirtti. Piskopos Vitaliy Skomorovskiy, çağdaş dünyada artık modanın sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek olduğunu ifade etti.

Hıristiyanlar-Baptistler ve Ukrayna Kiliseler Birliği Başkanı Vyaçeslav Nesteruk ise Ukrayna’da her sene tütün kullanımından 115 bin kişinin ölmesinin büyük bir kayıp olduğunu vurguladı.

Öte yandan Ukrayna, 2006 yılında 170 ülkenin imzaladığı, Dünya Sağlık Örgütü’nün sigara ile mücadele sözleşmesini onaylamıştı.

Bu sözleşmeye imza atan ülkeler, tütün ürünlerin reklamını tamamen yasaklamayı ve tütün ürünlerin satışı ile ilgili düzenlemeler yapmayı kabul ediyor. Sözleşmeye göre bu önlemler 5 sene içerisinde tamamlanmalı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Okurumuza sorduk: Sigara içiyor musunuz?

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]