Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Timoşenko’nun ekibi hapiste

Ukrayna’da bu yıl iş başına gelen ve Rusya yanlısı olarak bilinen iktidarın, batı yanlısı eski iktidar üzerindeki baskısını artırıyor . Açılan davalar sonucunda tutuklanan, eski Başbakan Yuliya Timoşenko’nun takımından yedi kişi yeni yılını cezaevinde kutlayacak.

Timoşenko’nun ekibinden ilk olarak, Ukrayna Naftogaz kurumunun eski başkanı İgor Didenko ve akabinde Devlet Gümrük Servisi eski Başkanı Anatoliy Makarenko gözaltına alındı. Aralık ayında ise eski İçişleri Bakanı Yuriy Lutsenko ile eski Çevre Bakanı Georgiy Filipçuk içeri alındı. Eski Adalet Bakanın Birinci Yardımcısı Yevgeniy Korniyçuk ve eski Savunma Bakanın vekili Valeriy İvaşenko da tutuklandı.

Bu arada Timoşenko’nun kabinesinde görev yapan ve yurt dışına kaçan eski Ekonomi Bakanı Bogdan Danilişin ise İnterpol tarafından Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da yakalandı. Hâlihazırda ise Bogdan Danişilin’in, Ukrayna’ya iadesi konusunda görüşmeler devam ediyor.

Timoşenko’ya ise yurtdışına çıkma yasağı konuldu. Son dönemlerde, Timoşenko zamanının büyük kısmı hakkında açılan davalar nedeniyle başsavcıya ifade vermekle geçiriyor. En son dün Timoşenko ve Yardımcısı Aleksandr Turçinov ifade vermek üzere başsavcılığa gitmişti.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]