Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkmenistan, MTS’nin lisansını askıya aldı

Türkmenistan’ın en büyük GSM operatörü Rus şirketi ”MTS Türkmenistan” hizmet dışı kaldı.

21 Aralıktan kullanıcılarına sms yoluyla geçici bir süre hizmet veremeyeceğini duyuran Rus MTS şirketinin lisansının askıya alındığı bildirildi. Ancak Rus şirketinin ne zaman çalışmaya başlayacağına dair herhangi bir bilgi verilmezken, cep telefonu kullanıcılarının yüzde 80’ine hizmet veren GSM operatörünün hizmet dışı kalmasıyla halk, yeni hat alabilmek için devlete ait olan diğer GSM operatörü Altyn Asyr’ın satış noktalarına akın etti.

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Moskova merkezli OAO Mobile TeleSystems (MTS) şirketi, Türkmen yetkililerin Türkmenistan’daki biriminin faaliyetlerinin 21 Aralıktan itibaren bir ay süreyle durdurulacağını duyurmuştu.

Öte yandan şirket, 5 yıllık lisans sözleşmesinin neden uzatılmadığına dair Türkmenistan Komünikasyon Bakanlığından herhangi bir açıklama yapılmadığını belirtirken, Türkmen tarafının MTS şirketinin hisselerinin en az yüzde 50’sini istediği ifade edildi.

Beş milyon nüfuslu Türkmenistan’da şu zamana kadar devletin kontrolündeki Altyn Asyr GSM operatörü ile Rusya’nın MTS şirketi cep telefonu kullanıcılarına hizmet veriyordu.

ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]