Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Siyaset

Akşener: Gülen’i Altunizade’de ziyaret ettim

İyi Parti lideri Meral Akşener, Fethullah Gülen'i İçişleri Bakanı iken şimdinin TBMM Başkanvekili MHP'li Celal Adan’ın organizasyonu ile Altunizade’deki evinde ziyaret ettiğini söyledi.

İyi Parti lideri Meral Akşener, ekonomik krizden, dış politikaya, yeni anayasa tartışmalarına ilişkin Cumhuriyet’in sorularını yanıtladı. Hakkındaki iddialara da değinen Akşener, Gülen ile görüşmesini anlattı. Akşener, şunları söyledi:

“TAYYİP BEY, GÜLEN’DEN HİÇ HOŞLANMAZDI”

Ben Ak Parti’nin kurucuları arasındayım. Tayyip Bey (Recep Erdoğan) ile partinin kuruluş aşamasında defalarca bir araya geldik. Hiç yalnız görüşmedik insanlar vardı yanımızda. Özellikle bizim evimizde yapılan görüşmelerde birçok şey gözden geçirildi. Ben, Tayyip Bey ile o dönemin Fethullah Gülen’i ve sonrasında bu dönemin “FETÖ’sü” arasında şeyh mürit ilişkisi olmadığını biliyorum. Tayyip Bey hiç de hoşlanmazdı. Peki, Sayın Erdoğan kim seni bu masaya oturttu. Bunları kayıtlara geçireceğim. Kulağına kim ne fısıldadı da sevmediğin insanlarla masaya oturdunuz. Müritlik ilişkisi başka bir şey, el sıkışıp yol yürümek başka bir şeydir.

“CELAL ADAN ORGANİZE ETTİ, GÜLEN’İ ALTUNİZADE’DE ZİYARET ETTİM”

Benim hakkımda hepi tepi ellerinde 2006 yılında Türkçe olimpiyatlarında yaptığım bir konuşma var. Siz 2006 yılında partinizin genel başkanı sizi görevlendirmeden gideceksiniz daha sonra milletvekili olacaksınız. 2006 yılında benim il başkanı ile gönderildiğim o toplantıda Sayın Ağar vardı. Ne konuşmalar yapıldı onu yayınlasınlar. Bülent Arınç, Muhsin Yazıcıoğlu ve Ak Parti’nin bütün bakanları vardı. Ankara’daki Türkçe Olimpiyatları’na MHP’nin Genel Başkan Yardımcısı görevlendirildi. Daha önce de söylediğim gibi ben hayatımda Fethullah Gülen’i İçişleri Bakanı iken dönemin DYP İstanbul İl Başkanı ve şimdinin TBMM Başkanvekili Celal Adan’ın organizasyonu ile dönemin valisi ve emniyet müdürü ile birlikte Altunizade’deki evde gördüm. Türkçe Olimpiyatlarındaki konuşmada ise Türkiye’ye geldiklerinde kendilerini yabancı hissetmediklerini anlatmışım. 2006’lar problemse o zaman konuşacak çok şey var. Hangi eski bakanların hangi siyasetçileri ziyaret edip o yargıda ne yapmışlar bunları konuşa cağız.

GÜL, BABACAN VE DAVUTOĞLU’NA DESTEK

Akşener, yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Abdulla Gül ile ilgili de şunları söyledi:

“Sayın (Abdullah) Gül, (Ali) Babacan ve (Ahmet) Davutoğlu’nun kuracağı partilere içtenlikle başarılar diliyorum. Çeşitliliğe ihtiyacımız var. Tekçilikten yorulduk bıktık. Bizim partimizden oy alıp almayacağına seçmen karar verir. Benim DYP’de siyasi tanımım milliyetçi, zaman zamanda milliyetçi muhafazakar. Bizim partimizde seçmene yönelik bir değerler araştırma yaptırdım. Sonuçlar çok ilginç. Bizim seçmen seküler, Cumhuriyete bağlı ve Atatürk değerlerine saygılı onu seven, vatansever şehirli bir milliyetçiliği bize tanımlamış. Korkutucu karabasan gibi hukukun ortadan kalktığı, demokrasi denen kavramın sadece kelimesinin bulunduğu bir düzenekte çok net tavrı olan şehirli seçmen kitlemiz var. Orta sınıf ama sorgulayan bir seçmen. Kurulacak partinin nasıl konumlandırılacağını seçmen belirleyecek. Bizim seçmenimizin yüzde 7.1’i MHP’ye oy vermiş. 1.3’ü CHP’ye oy veren seçmen. 1.5’te Ak Parti’ye oy veren seçmen. Buna karşılık Ak Parti seçmenin oyu MHP’ye gitmiş. Onların gözü Ak Parti seçmeninde. Grup kurma konusunu hiç bilmiyorum. Sayın Erdoğan’ı tanıyorsam ve tehdit gibi bir algı olurda ürkerse avcı olur.”

YENİ DERVİŞ’E GEREK YOK

– Yeni bir anayasa taslağına destek verir misiniz? Ekonomide yeni bir Kemal Derviş dönemi mi geliyor?
Yeni anayasaya yönelik hemen hemen Kemal Kılıçdaroğlu’nun dışında başka siyasi alanlarda çalışmanın var olduğunu biliyorum. Bizim de Şenol Bal hanımefendinin başkanlığında 24 Haziran seçimlerinden itibaren başlatılmış çalışmamız var. Şahıs olarak parlementer sistemden yanayım. Demokrasimizin ömrü uzun. 95 yıllık bir birikim var. Bizim bakışımız var olan birikimlerin eksikliklerini düzeltmek olacak şekilde. Keşke damat beyi kenara alsa ama ona mahkum. Yeni bir Kemal Derviş’e gerek yok. Bu ülkede bunu toparlayacak birikimli insanlar var. Keşke onlara şans verse.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]