Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Breivik bir gün bile yatmayacak life:)

Norveç’te 22 Temmuz’da 77 kişinin öldüğü saldırıların faili Anders Behring Breivik’in, düşünce ve duyularının ağır oranda bozulduğu psikotik bir durumda olduğu, dolayısıyla saldırılardan sorumlu tutulamayacağı bildirildi.

Breivik’in akıl sağlığıyla ilgili psikiyatrlarca hazırlanan raporu açıklayan savcı Inga Bejer Engh, aşırı sağcı Breivik’in “zamanla paranoyak şizofreni” geliştirdiğini ve cezai ehliyetinin bulunmadığını belirterek, Breivik’in cezaevine değil, bir psikiyatrik gözaltına gönderilebileceğini söyledi.

Savcı, “Eğer nihai sonuç Breivik’in cezai ehliyetinin bulunmadığı yönündeyse, davanın sonunda mahkemeden failin zorunlu akıl tedavisi almasını talep edeceklerini söyleyerek, “Bu tedavi ömür boyu olabilir” dedi.

SON SÖZÜ MAHKEME SÖYLEYECEK

Breivik’in akıl sağlığıyla ilgili 240 sayfalık raporu hazırlayan iki psikiyatrın, Breivik’in düşünce ve duyularının ağır oranda bozulduğu “psikoz” durumunda olduğu, dolayısıyla saldırılardan sorumlu tutulamayacağını bildirmesinin ardından, rapor bir adli tıp kurulu tarafından değerlendirilecek.

Norveçli aşırı sağcı ile ilgili son kararı, genellikle uzmanların tavsiyelerini izleyen mahkeme verecek. 16 Nisan 2012’de başlayacak mahkemenin 10 hafta sürmesi bekleniyor.

Breivik’in akıl sağlığıyla ilgili psikiyatrlarca hazırlanan rapor konusunda savcı, aşırı sağcı Breivik’in “zamanla paranoyak şizofreni” geliştirdiğini ve cezai ehliyetinin bulunmadığını belirterek, Breivik’in cezaevine değil, bir psikiyatrik gözaltına gönderilebileceğini söylemişti.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]