Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Hayat

10 Ocak yılın en soğuk günü: Zemheri

Sel Yayıncılık'ın yayınladığı 2019 ajandası "2019 Doğa Defteri" adıyla yayınlandı. Yılı gündönümleri, fırtınalar, uçanlar ve çiçek açanlarla tutmak isteyenler için uygun bir eser.

Sel Yayıncılık 2019 Doğa Defteri’yle mevsimlerin seyrini gündönümleri, fırtınalar, uçanlar ve çiçek açanlarla tutuyor. Hayvanların izinden, bitkilerin gölgesinden, doğanın seslerinden sayılamaz zamanı dinleyip gözleyerek o kadim canlılık bilgisini hatırlamaya çağırıyor.

Doğa Defteri’ndeki bilgiler bilimsel olduğu kadar kültürel ve geleneksel de. Bugün en soğuk günlerden 10 Ocak Zemheri.

10 OCAK PERŞEMBE: ZEMHERİ FIRTINASI

Karakış bugün esen fırtınayla birlikte mevsimlerin arasına sokulur. Kara kuzeydir, karakış da kuzeyli rüzgârların mevsimi. Kışın bu en soğuk günlerine zemheri yani uğuldayan kış denir, 22 Aralık’ta başlayan kırk günlük erbainin içindedir zemheri, kırk günlük çile derler ona ya da yalnızca çile ki bu Farsçada zaten kırk demektir. Karaçilen de bu mevsimde boldur, sisli havada incecik yağan yağmur.

ZEMHERİ NEDİR?

Gecelerin en uzun, gündüzlerin ise en kısa olduğu 22 Aralıkla başlayıp 30 Ocak’ta sona eren kırk günlük süreye erbain veya zemherir denir. 10 Ocak’ta Zemheri fırtınası. olur.

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]