Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Cumhurbaşkanı devirmek için yapılacak referanduma YSK izin vermedi

Ukrayna’da geçtiğimiz yılbaşında yapılan seçimler sonrasında iş başına gelen Rusya yanlısı olarak da bilinen iktidarı devirmek için “yeniden seçim sloganı” ile yola çıkan ve referandum isteyen girişime Ukrayna Yüksek Seçim Komisyonu (YSK) geçit vermedi.

YSK’dan yapılan açıklamada, bir gurubun cumhurbaşkanı ve parlamentonun fesih edilmesi ve 60 gün sonra sandık başına gidilerek yeniden hem cumhurbaşkanı hem de genel seçimlerin yapılması talebinin oybirliği ile reddedilirdi bildirildi.

22 Kasım 2010’da ülkedeki yeni vergi yasasına karşı çıkan ve ülkede genelinde protesto gösterilerine başlayan muhalif gurubun referandum talep dilekçesini inceleyen YSK talebi Ukrayna Anayasa’sına uygun olmadığı gerekçesiyle kabul etmedi.

Ukrayna genelinde referandum talebiyle çok sayıda imza toplayan ve sokak gösterileri yapan işadamları yeni yılın gelmesiyle gösterilerine ara vermişti.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]