Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Odesa’da 19 Mayıs dünyaya örnek olacak şekilde kutlandı

Ukrayna’nın liman ve ticaret şehri Odesa’da, 19 Mayıs Odesa Türk Öğrenci Derneği ve Türkiye Cumhuriyeti Odesa Başkonsolosluğu’nun eş güdümünde görkemli bir şekilde kutlandı.

Odesa’nın merkez caddesi Deribasovskaya Caddesi’ndeki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Bayramı kutlamalarına Ukraynalı ve Türk vatandaşların yoğun ilgisi gösterdi.

Her tarafın Türkiye bayrakları ile donatıldığı caddede, Odesa’da bulunan Türk restoran ve pastanelerden gelen tatlılar ve birbirinden lezzetli Türk yemeklerinin yanı sıra gurbetçi ailelerin yaptıkları ev yemekleri programa katılan vatandaşlara ikram edildi.

Türkiye ile ilgili tanıtıcı broşürler ve çeşitli hediyelik eşyalar etkinliğe gelen kişilere dağıtıldı.

Programa katılan vatandaşların beğenisi ve ilgisiyle gün boyu şölen devam etti.

Deribasovskaya Caddesi üzerinde yapılan ebru gösterisi izleyenlere görsel anlamda hem bir şaşkınlık hem de sanatın güzelliğini yansıttı.

Gün boyu süren etkinliklere; T.C. Odesa Başkonsolosu Hüseyin Ergani, Kiev Kültür ve Tanıtma Ataşesi Berat Yıldız, THY Odesa Müdürü Ayhan Kocaman, OTİAD başkanı Mehmet Yurtseven, Odesa Karadeniz Lisesi çalışanları, öğretmenleri, öğrencileri ve çok sayıda Türk işadamı katıldı.

Odesa Belediyesi ve Valiliğinin de bulunduğu etkinlikte Ukraynalı Üniversite dekanları ve öğrencilerinin de ilgisi büyüktü.

Bayram kutlamalarına yarış arabası ile katılan Ukrayna’nın ilk ve tek Türk Rallicisi Selami Sezer bir anda ilgi odağı oldu. Program boyunca Türk bayraklı arabasını Ukraynalı misafirlere tanıttan Selami Sezer Ukrayna’da Türkiye’yi temsil ettiği yarışlar ve kazandığı ödüller hakkında bilgi verdi.

Etkinliğe ilişkin bilgi veren Hüseyin Doğan; “Odesa bölgesinde çeşitli üniversitelerde okuyan Türk ve Ukraynalı öğrenciler 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için gönüllü olarak bu etkinlikte rol aldı ve yardımcı oldu. Birlik ve beraberliğimizin asıl kanıtları olan bu günlerimizde tek yumruk halinde Ukraynalılara ve Türk vatandaşlarına ülkemizi en güzel şekilde tanıtmayı başardık. Büyük beğeni ve ilginin toplayan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Odesa’nın merkez caddesinde yapmanın gururu yaşadık” dedi.

Şenlik sonunda THY ve T.C. Kiev Kültür ve Tanıtma Ataşeliği sponsorluğunda çekiliş yapıldı. Programın başından itibaren satışa sunulan biletleri satın alanlar arasında seçilen talihlilere program sonunda yapılan çekiliş ile çeşitli hediyeler verildi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]