Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Büyükelçi Meriç: Ermeni yasa tasarısını çekin! (ÖZEL)

Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Ukrayna’da görev yapan Türk öğretmeleri ağırladı.

Davetiye katılan Kiev Belediyesi’nde kültür, eğitim, aile, gençlik, spor, azınlıklar ve din işleri gibi geniş bir alandan sorumlu olan Kiev Belediye Başkanı Yardımcısı Leonid Novohatko, Büyükelçi Meriç’e, Ukrayna ve Türkiye’deki öğretmeler adına yazılmış bir kutlama ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş için davetiye mektubu verdi.

Leonid Novohatko, İstanbul’u yakından takip ettiklerini Topbaş’ı Kiev’de ağırlamayı çok istediklerini bildirdi. Davetiyeyi alan Meriç, Kiev ve İstanbul belediyeleri arasındaki ilişkilerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Öte yandan Meriç, Kiev Belediye Meclisi’nin hazırladığı, Ukrayna Parlamentosu’ndan 1915 olaylarını sözde ‘Ermeni soykırımı’ olarak tanınmasının istendiği yasa tasarısının geri çekilmesini istedi.

Leonid Novohatko, yasa tasarısının belediye meclisince alındığını ifade ederek bunun geri çekilmesi için elinden geleni yapacağını belirtti.

24 Nisan’da sözde soykırımın iddialarının 95’inci yıl dönümünde Kiev Belediyesi İl Meclisi’nde yapılan oylamada 100 üyeden 61’inin oyu ile tasarı karara bağlanmıştı. Yasa tasarısı ile birlikte Kiev Belediyesi Parlamento’dan, 1,5 milyon Ermeni’nin katledildiği ve 600 bin Ermeni’nin ise sürüldüğü yönündeki Ermeni iddialarının resmen kabul edilmesini istemişti.

Büyükelçi Meriç’in, girişimleri ile yasa tasarısı bir süreliğine dondurulmuştu. Şimdi ise Meriç, yetkililerden belediye meclisinin aldığı yasa tasarısının tümüyle geri çekilmesini istiyor.

 

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]