Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kredi borcu olanlar billboardlarla ifşa ediliyor

Dünyadaki mali krizden en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Ukrayna’da sorunlu kredi miktarlarının artmasıyla birlikte bankalar da radikal bir uygulamalara başladı. Ukrayna’da bir banka, kredi borçları olanlar için billboardlara “Aranıyor” reklamları vererek fotoğraftaki kişiyi tanıyan ve hakkında bilgi verenlere para ödülleri vaat ediyor.

Kredi borcu olanları farklı bir metotla aramaya başlayan banka kredi borcu olanların fotoğraflarını billboardlara yerleştirildi ve borçlu hakkında bilgi verenlere banka 5 bin Grivna (650 dolar) vaat etti.

Banka tarafından aranan kişilerin büyük bir kısmı hakkındaki tek gerçek veri kredi verilirken banka personeli tarafından çekilen fotoğraflar. Banka yetkilileri fotoğrafları dışındaki bütün evrakları sahte olan ve büyük meblağlarda kredi alarak kayıplara karışanları billboardlarla ifşa ediyor.

Şahıslar hakkında ellerindeki tek gerçek bilginin fotoğraf olduğu belirten banka yetkilileri polisten onay aldıktan sonra billboard çaresine başvurduklarını belirtti.

Banka billboard yoluyla kısa sürede 19 borçluya ulaştı. Tespit edilen borçlular hakkında emniyet güçleri yasal işlemlere başladı.

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]