Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Türk tohum üreticileri birliği, Ukrayna’ya çıkarma yaptı

Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) 60 kişilik bir heyetle Türk tohumlarının tanıtımı için 3-7 Ekim günlerinde Ukrayna’nın başkenti Kiev’e çıkartma yaptı. Görüşmelerde, Karadeniz havzasının iki önemli tarım ülkesinin tohum birlikleri TSÜAB ile Ukrayna Tohum Ortaklığı Birliği (UTOB) arasında işbirliği yapılmasına ilişkin mutabakat zaptı imzalandı.

Türkiye’nin tohum ihracatını geliştirmek ve dış ticaret hacmini artırmak amacıyla, Kiev’e gelen 60 kişilik heyette yer alan 45 birlik üyesi beş gün süresince, Ukrayna pazarını yakından tanıma imkânı buldu. Gezi akabinde düzenlenen basın toplantısında konuşan TSÜAB Başkanı İlhami Özcan Aygun, ülke tohumluk ihracatını geliştirmek ve dış ticaret hacmini artırmak amacıyla, ihracat potansiyeli yüksek olan ülkelere, TSÜAB üyelerinden oluşan heyetlerle ziyaretler düzenlediklerini söyledi.

UTOB Başkanı Andriy Liesnikov ise konuşmasında Ukrayna şirketleri ve tarım enstitülerinin bu gezi öncesinde de Türk tohumları aldığına dikkat çekerek, bu ziyaretin iki ülke arasındaki tohum ticaretine bir ivme kazandıracağını belirtti.

Müşterek basın toplantısında iki ülke arasında işbirliği mutabakat zaptı imzalandı. TSÜAB ve UTOB arasında imzalanan anlaşma ile birlikte taraflar; bilgi ve numune paylaşımı, ilmi çalışmalar, ortak projelerin yürütülmesi, uzman eğitimi, fuar, sergi, seminer ve konferanslara ortak katılma gibi konularında işbirliği yapacak.

Basın toplantısı akabinde Andriy Liesnikov, TSÜAB başkanı Aygun’a, el işi kutularda Ukrayna’nın başlıca tarım ürünlerinin tohumları verdi.

“YENİ BİR DÜNYA KURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na özel konuşan TSÜAB Başkanı İlhami Özcan Aygun, “tohum ihracatında 4. sıradaki tarım ülkesi Ukrayna’nın, Türkiye için önemli bir pazar olduğunu” ifade etti.

Aygun, “Yeni bir dünya kurmak için yola çıktık. Ben bu türküyü dinledim. Tohum sanayicileri olarak biz de orada yerimiz aldık. Yeni bir dünya oluşuyor, Türkiye burada küresel oyuncu lider. Ve bu süre içerisinde Türk tohumcuları da liderliğini yavaş yavaş göstermeye başladı. Bizim de 2023 hedeflerimiz var. Bunlar; dünya devleri arasında ilk üçte olmak, ihracatımızı 500 milyon dolara çıkartmak ve 5 milyar dolarlık ticaret hacmi. Bu hedeflere ulaştıktan sonra hedeflerimizi daha da büyüteceğiz” dedi.

Cihan’a “Gitmediğin, görmediğin yer senin değildir.” felsefesi ile yola çıktıklarını söyleyen Aygun, TSÜAB, “Sektörel Dış Ticaret Heyeti ve Alım Heyeti Programları” çerçevesinde 2011 yılı sonuna kadar, Moskova ve Bosna-Hersek’e iki ayrı ziyaret daha gerçekleştirileceklerini belirtti.

TSÜAB 4-8 Eylül 2011 tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’De temaslarda bulunmuştu. Bakü etkinliğine, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı Temsilcileri ile birlikte, TSÜAB’a üye tohum üreticisi ve sanayicisi 24 firmanın temsilcisinden oluşan toplam 42 kişi katılmıştı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]