Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Terörle mücadele gazisi el bombasıyla Ukrayna Başbakanlığı’nı bastı

Ukrayna’da el bombası taşıyan terörle mücadele gazisi, hükümetin çalışmalarından rahatsız olduğunu ifade ederek başbakanlık binasına girdi. El bombasının pimini çeken Volodımır Prohniç binayı patlatmakla tehdit ederek “Binadan dışarı sağ çıkmayacağını” söyledi.

Ukrayna Başbakanlığını elinde el bombası ile basan ülkenin doğusundaki terörle mücadele operasyonlarına katılan gazi Volodımır Prohniç, emniyet ekipleri tarafından gözaltına aldı.

Terörle mücadele operasyonlarında birisi ağır olmak üzere iki defa yaralanan gazi Prohniç, 4 Ağustos sabahı elinde el bombasına başbakanlık binasına girdi.

Sosyal medyada yayınlanan videoda, Prohniç’in parça tesirli (RGN) bir el bombasını gösterip onu patlatmakla tehdit etmeye başladığı görüldü.

Bu konuyla ilgili olarak polis, caddeyi kordon altına alarak özel operasyon başlattı. Kolluk kuvvetleri, Prohniç ile yaklaşık 10 dakika süre müzakere sonucunda teslim olmaya ikna etti.

Yarın mahkemeye çıkartılacak olan Prohniç, hakkında savcılık; rehin alma, insanlara hem de devlet binasına zarar verme, silah ve mühimmatla tehdit etme gibi suçlamalarla en az dört ceza davası açacak.

Hükümetin işleyişinden rahatsız olduğunu ifade eden Volodımır Prohniç’in, Kıyiv Bölgesi’nde bir otomobil tamirhanesi işlettiği belirtildi.

Muhabir: Yunus Erdoğdu | Kıyiv – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Olay yerinden Canlı Yayınlar için : Twitter: @ukraynahaber

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Son Dakika için Telegram Haber Kanalımız:
https://t.me/ukraynahaber
Haber İhbar Hattı WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]