Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

FLAŞ: Ukraynalı kızlar İran elçiliğini bastı [FOTO]

Ukraynalı kızlar, İran’da, taşlanarak öldürme şeklinde uygulanan recm cezasına çarptırılan Sakine Muhammed Aştiyani’nin cezasını kınamak için İran’ın Kiev Büyükelçiliği’ni bastı.

Ukraynalı kızlardan oluşan FEMEN isimli kadın hakları hareketi, İran’ın Kiev Büyükelçiliği önünde eylem yaptı. Ukraynalı kızların elçilik önüne geldiklerinde onları Ukrayna kolluk kuvvetleri karşıladı. Kızlar elçilik önündeki eylem için beraberlerinde torba dolusu taşlar ve kadın haklarını savunan dövizlerle geldi.

İran’daki recm cezasını kınayan ve zılgıt çeken Ukraynalı kızlar daha sonra ellerindeki taşları İran elçiliği önündeki kaldırıma attı.Polis ve basın mensupları tarafından kuşattığı kızlar daha sonra İran’ın Kiev Büyükelçiliğinin kapısını yumrukladı.

Yasadışı gösterileri sonrasında tutuklanacaklarını ifade eden FEMEN üyesi kızlar yabancı basın mensuplarından kendilerini yalnız bırakmamalarını istedi. Bir süre kolluk kuvvetlerince takip edilen kızları basın mensupları yalnız bırakmayınca, polis eylemcilere şeker ikram ederek ve ifadelerini almak için karakola çağırdı.

Aleksandra Şevçenko Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada; “İran’da bir kadın taşlanarak öldürülecek. İnsan kanunlarına uymayan bir şey bu. İran gibi bir devletin modern dünyada olmaması lazım. Ukrayna’da İranlıları ve onların diplomatik misyonunu görmek istemiyoruz” dedi.

Elçilik önündeki Ukraynalı kızların eylemine ilişkin ise İran’ın Kiev Büyükelçiliği’nden her hangi bir açıklama yapılmadı.

İki çocuk annesi 43 yaşındaki Aştiyani’nin, kocasının ölümünden sonra iki kişiyle birlikte olduğu gerekçesiyle 2006’da recm cezasına çarptırılması dünyada genelinde tepki çekmişti. Beş yılını hapiste geçiren Sakine Aştiyani’nin infazı askıya alınmıştı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]