Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

Kiev’de görkemli Cumhuriyet kutlaması [ÖZEL]

Türkiye’nin Ukrayna Büyükelçiliği tarafından Hyatt Regency Kiev’de verilen resepsiyona katılan Kırım Tatarlarının lideri Mustafa Cemiloğlu, Türkiye’nin kazandığı her başarıyı alkışladıklarını söyledi.

Resepsiyonun ev sahibi Türkiye’nin Ukrayna Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç ve eşi Aylin Kumiko Meriç misafirleri girişte tek tek karşıladı. Resepsiyona, Ukraynalı üst düzey yetkililerin yanı sıra, Uluslararası Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) üyeleri, büyükelçiler, dış misyon şefleri ve dini liderler katıldı.

Beyaz gelinlikli Ukraynalı bayanlardan oluşan kemancılar gurubun iki ülkenin milli marşlarını seslendirdi. Kemancılar gurubu seslendirdikleri parçalarla geceye renk kattı.

Resepsiyonun açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Meriç; “Cumhuriyetimiz 87 yıl içerisinde olgunlaşmış, demokratik içeriği gelişmiş ve ulusumuzun vazgeçemeyeceği bir yönetim biçimi haline gelmiştir. 87 yıl içerisinde nereden nereye geldiğimizi düşünmeliyiz.” dedi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) açıklamada bulunan Cemiloğlu: “Bu bayram yalnız Türkiye’de yaşayan Türklerin değil, bütün Türk halklarının dünyasının bayramıdır. Her yıl Kiev’de bu törene geliyorum. Çok seviniyorum çünkü her geçen yıl Türkiye büyük adımlar atıyor, Türkiye’nin ekonomisi diğer ülkelerle olan bağları güçleniyor. Yanı başımızda 75 milyonluk Türkiye’nin olması bizim için çok büyük bir destek. Türkiye ne kadar büyük ne kadar güçlü olursa, kendimizi burada o kadar rahat hissederiz” şeklinde konuştu.

Resepsiyonun verildiği salonda Ukrayna’da 10 aydır görev yapan Meriç’in ülke genelinde çektiği fotoğraflardan oluşan bir sergisi de yer aldı.

 

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]