Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Polonya, ‘Euro 2012’yi rüşvetle aldılar’ iddiasını saçma buldu

Polonya Futbol Federasyonu (PZPN) eski Başkanı Michal Listkiewicz, Ukrayna ve Polonya’nın 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı ortaklaşa düzenlenme hakkını rüşvetle aldıkları yönündeki iddiaları reddetti.

Polonya’nın UEFA’ya başvuru dilekçesini hazırlayan eski PZPN Başkanı Michal Listkiewicz bir televizyon kanalında Kıbrıs Rum kesimi Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Spyros Marangos’un kişisel hesapları olduğu için ortaya rüşvet iddialarını attığını söyledi. Spyros Marangos’un beş UEFA yöneticisinin 11 milyon euro rüşvet aldığını yönündeki iddialar ise 24 Ekim’de Alman Süddeutsche Zeitung gazetesi tarafından yayınladı. İki yıldır UEFA Başkanı Michel Platini’den randevu alamaya çalıştığını ifade eden Marangos, elinde rüşvet iddialarıyla ilgili belge ve görgü tanıklarının da olduğunu bildirdi.

18 Nisan 2007’de yapılan oylamada favori İtalya’ya karşı 8-4 oy üstünlüğü sağlayan Ukrayna ve Polonya ikilisi, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı ortaklaşa düzenleme hakkını kazanmıştı. Polonya ve Ukrayna’nın ortaklaşa düzenleyeceği Euro 2012’nin açılış maçı 8 Haziran 2012’de Varşova’da, final maçı ise 1 Temmuz’da Kiev’de yapılacak.

Yunus Erdoğdu – Kiev – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]