Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rinat Ahmetov, SUM’u sil baştan yeniliyor

Ukraynalı zengin işadamı Rinat Ahmetov, sahibi olduğu SUM’u (Merkez Alış Veriş Merkezi) sil baştan yenileyecek. Başkent Kiev’de Hreşçatik Caddesi üzerindeki antik değer sahip olan SUM’un dış görünümü şehir mimarisinin dokusunu bozmamak için aynı kalırken iç tasarımı tamamen yenilenecek.

SUM’un yenilenecek olan iç dizaynında İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunun ünlü ‘Harrods’ mağazasından esinlenilecek.

Kievlilerin bir kısmı ise SUM’un yenilenmesi fikrine, şehrin merkezinde uygun fiyata alış veriş yapacak mağaza kalmayacağı endişesi ile karşı çıkıyor.

Hali vakti yerinde olan başkentliler ise Kiev’in en eski mağazası olan SUM’un hala Sovyet mantığı ile işletilmesinin yanlış olduğunu dünyaca ünlü markaların Kiev’in merkezindeki SUM’da bulunması gerektiğini belirtiyor.

1939 yılında inşa edilen ve arkeolojik değere sahip olan SUM binası 9 bin metre alana sahip. Eskiden gıda malzemelerinin de satıldığı SUM’da 60 farklı bölümde 50 binin üzerinde ürün çeşidi bulunuyor. SUM cazip fiyatları ile dikkat çekiyor. 

Jenya Vyaçeslav / Ukrayna Haber

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]