Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Moodys, Ukrayna’nın kredi notunu ‘istikrarlı’ya yükseltti

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody’s dünyadaki mali krizin olumsuz etkisiyle iflasın eşiğine gelen Ukrayna’nın görünümü “negatif”ten “duragan”a yükseltti. Ukrayna’nın kredi notunun yükselmesinde temmuz ayında IMF ile imzalanan 15,1 milyar Dolar’lık stand by anlaşması etkili oldu.

Moody’s karara gerekçe olarak, Ukrayna’nın makroekonomisindeki iyileşme ve ekonominin finansal strese yakalanma olasılığının düşmesini açıkladı.

Moody’s raporuna göre; Ukrayna’nın döviz ve milli parada görünümü B2 seviyesinde, devlet tahvillerinin döviz reytingi döviz reytingi B1, depozitlerin ve dövizin durumu ise B3 seviyesinde.

Moody’s en son 2009’un mayında Ukrayna’nın reytinglerini ölçmüş ve “negatif” olarak değerlendirmişti.

İstatistik verileri de Ukrayna’daki makroekonomik risklerin azaldığını doğrularken uzmanlar da 2011 yılında ülkede yatırımların artmasını bekliyor.

Ukraynalı uzmanlar küresel piyasaların ‘sıfırcı hoca’ diye nitelendirdiği kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Ukrayna’nın ülke görünümü yükseltmesinde, Ukrayna ile IMF arasında imzalanan stand-by anlaşmalarının etkili olduğunu belirtti.

Öte yandan Ukrayna, IMF’den aldığı kredi ile bütçe açığının azaltmayı ve enerji alanında reform yapmayı planlıyor.

Diğer derecelendirme kuruluşları Standard & Poor`s ve Fitch Ratings daha önce yayınladıkları raporla Ukrayna’nın görünümünü “durağan” olarak teyit etmişti.

 

Yunus Erdoğdu Kiev CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]