Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

‘Bin yılın en soğuk kışı’ asparagası

Rus internet medyası RT’nin haberi kaynak gösterilerek Türkiye medyasında yer alan “Son bin yılın en soğuk kışı geliyor” haberleri uzmanlar tarafından ciddi bulunmadı.

İTÜ Afet Yönetim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu “Ben ciddiye almıyorum” derken çevreci gazeteci-yazar Ömer Madra “Bu tamamen asparagas bir haberdir” değerlendirmesini yaptı. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nden Prof. Dr. Murat Türkeş ise “Bu iddia doğru değil” dedi.

İddia Rusya’dan

Rus internet medyası RT, bu yıl Avrupa’da son bin yılın en soğuk kışının yaşanacağını yazdı. RT’nin haberinde Polonyalı bilim adamlarının Meksika Körfezi’nden Atlas Okyanusu’nun kuzeyine dek uzanan sıcak su akıntısı Gulf Stream’in hızının son birkaç yılda yarı yarıya azaldığı değerlendirmesine yer verildi. Ve buradan yola çıkılarak akıntının Kuzey Kutup rüzgârlarının soğuğuyla baş edemeyeceği ve Avrupa kıtasının soğuk bir kışla karşı karşıya kalacağı dile getirildi.

Türkiye medyasında da büyük ilgi gören haberle ilgili olarak Taraf’a konuşan Prof. Dr. Kadıoğlu şunları söyledi: “Polonyalı bilim adamlarının yapmış olduğu bu tahminin gerçekliğinden emin değiliz. Böyle bir senaryo var ama bulgu yok. Eski jeolojik devirlerde böyle şeyler yaşanmış ama bu yılda yaşanacak diye kesin bir şey yok.”

“Haberlerin hepsi aynı kaynaktan çıkmış. Kaynak: Rus internet medyası RT. Bilinmeyen bir internet medyasıdır” diyen Madra şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu hiçbir bilimsel dayanağı olmayan tamamen asparagas bir haberdir. Medya kuruluşlarımızın da böyle bir haberi yayınlaması müthiş bir sorumsuzluktur.” Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Prof. Dr.Türkeş ise haberdeki iddiaların doğru olmadığını belirterek “Bir gözlem olabilir ama kış üzerine etkisi hemen olmaz’’ dedi.

– ŞEBNEM ÖZÇELİK – Istanbul –  Taraf

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]