Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da ateşkes ihlal edildi: 5 asker öldü, 39 yaralı

Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki doğu bölgesi Donbas’ta Minsk Anlaşması ile sağlanan ateşkes dün sabah saatlerinden itibaren yoğun bir şekilde ihlal edildi. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı danışmanı Yuriy Biryukov yaptığı açıklamada son 24 saatte 5 Ukrayna askerinin öldüğünü ve 39 askerin de yaralandığını söyledi.

Ukrayna hükümetinin GAZ-66 ve UAZ-452 tip 3 zırhı aracının da imha edildiğini ifade eden Biryukov, ayrılıkçı birliklerin ihlalleri sürdürdüğünü iddia etti. Sabah saatlerinden itibaren ise ihlaller kısmen yavaşladı.

Belarus’un başkenti Minsk’te 12 Şubat’ta Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande’in katılımı ile gerçekleşen zirvede ateşkes ilan edilerek barış anlaşması imzalanmıştı.

POROŞENKO: EKONOMİK AMBARGO DEVAM EDECEK

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ise Rusya-Donbas sınırında tam kontrol sağlanmadan ayrılıkçı bölgeye yönelik ekonomik sınırlamaların kaldırılmayacağını belirtti. Ukrayna parlamentosu Rada’da yıllık yaptığı konuşmada gelişmeleri değerlendiren Poroşenko, Ukrayna’nın NATO üyeliği konusunda son kararın referandumla alınacağını vurguladı.

“9 BİN RUS ASKERİ VAR”

Ukrayna’nın doğu bölgesinde Rus askerlerin bulunduğu iddiasını yineleyen Poroşenko, 14 ayrı taktik grup şeklinde 9 bin Rus askerinin bölgede olduğunu, Ukrayna sınırındaki Rus askeri varlığının ise normalden 1,5 kat daha fazla olduğunu iddia etti.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]