Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Kiev’de Hocalı için protesto eylemi yapıldı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Ukrayna Azerbaycanlı Gençler Birliği (UAGB), ‘Hocalıya Adalet’ etkinlikleri çerçevesinde Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) temsilcilikleri önünde protesto eylemi yaptı.

Ukrayna’nın değişik bölge ve şehirlerinden gelen Azerbaycanlı gençler, Kiev merkezindeki BM ve AGİT temsilcilikleri karşısında toplanarak milletlerarası teşkilatları Ermenilerin Hocalı Şehri’nde işledikleri suç nedeniyle hak ve adalete çağrısında bulundu.

Ellerinde “Hocalıya Adalet” dövizleri taşıyan Türk, Tatar ve Ukraynalı gençler; “Ermeni işgaline son verilsin”, “Dağlık Karabağ’a özgürlük”, “Çifte standarda son” şeklinde bir dizi slogan attı.

Hocalı faciasının insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak nitelendiren eylemciler dünya kamuoyundan Ermenilerin Hocalı’da yaptığı katliamın soykırım olarak değerlendirilmesini konusunda cesaretli adımların atmasını istedi.

Protesto eylemine katılan; UAGB Başkanı Anar Tahirov, Ukrayna Azerbaycanlıları Kongresi Başkanı Rövşen Tağıyev, Ukrayna Azerbaycanlıları Kongresinin Âli Meclisi Başkanı Akif Gülmemmedov ve Azerbaycan Aksakallar Şurası Ukrayna Temsilci Firudin Memmedov, AGİT ve BM’nin Ukrayna’daki temsilciliklerinin yetkilileriyle görüştü.

Azeri sivil toplum kuruluşlarının önderleri uluslararası alanda etkili teşkilatların şimdiye kadar Ermeni işgaline ve saldırılarına göz yummalarını tarihi adaletsizlik olarak değerlendirip uluslararası kuruluşların Dağlık Karabağ meselesine çifte standart uygulamamasını istedi.

Yaklaşık 2 saat devam eden protesto gösterileri BM ve AGİT temsilciliklerine UAGB ve Ukrayna Azerbaycanlıları Kongresi’nin birlikte hazırladıkları dilekçenin verilmesi ile olaysız bir şekilde son buldu.

Ukrayna’da Şubata ayını ‘Hocalı Ayı” ilan ettiklerini ve bu çerçevede BM ve AGİT önünde eylem gerçekleştirdiklerini ifade eden UAGB Başkanı Anar Tahirov, Dağlık Karabağ işgalinin son bulması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Anar Tahirov: “Milletlerarası teşkilatlar ve dünya kamuoyu Ermenilerin Hocalı Şehri’nde, Azerbaycanlılara karşı işledikleri suçlara hukuki ve siyasi değer vermezse gelecek nesiller karşısında bu faciayı yapanlar kadar mesul olacaklar.” dedi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]