Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye’de yeni hukuk sistemi değişti: önce tutukla sonra suç ara!

Türkiye’de demokrasiden (vatandaşın kendi kendini yönetmesinden) tomokrasiye (vatandaşın kendi vergisiyle kendini tazyikli suyla ıslattırması, coplattırıp ve de gazlattırması) geçmesi akabinde hukuk siteminde sınıf atladı.

Eski Cumhuriyet Savcısı ve yazar Gültekin Avcı’nın bir duruşma sırasında suçunun olmadığını belirterek tahliyesini istediği, duruşma hâkiminin ise Avcı’ya “Acelen ne, ileride suçun bulunur” dediği öğrenildi.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, 19 Eylül 2015’te tutuklanan eski Cumhuriyet Savcısı ve yazar Gültekin Avcı’nın, bir duruşma sırasında suçunun olmadığını belirterek tahliyesini istemesinin ardından, hâkimin Avcı’ya “Acelen ne, ileride suçun bulunur” dediğini iddia etti.

Saygı Öztürk’ün yazısının ilgili bölümü…

“KONUŞ BAKALIM”

Gültekin Avcı yazdığı 7 köşe yazısından dolayı suçlanıyor. Ayrıca, değişik dönemde yaptığı konuşmalar ve yazılarından dolayı Cumhurbaşkanı başta olmak üzere bazı bakanlar ve üst düzey bürokratlar da hakkında şikâyette bulunmuş.

Bunlarla ilgili savunmalar yapıyor, tele-konferans yoluyla soruları cevaplandırıyor. Yine katıldığı bir duruşmada hâkimin “Konuş bakalım Gültekin” sözlerinden eski bir yargı mensubu olarak o kadar etkilenmiş ki, hâkime “Bana bu şekilde hitap edemezsiniz. Ya Gültekin Avcı, ya da Gültekin Bey demeniz gerekir” diye tepki göstermiş.

Bunları öğrenince şaşırıyorsunuz. Şikâyetçiler devletin üst düzey yetkilileri olunca, hâkimin de yargıladığı kişiye tavrı farklı oluyor demektir. Böyle bir tutumu, söylemi de yargı mensubuyla bir araya getiremiyorsunuz…

Avcı’nın bir duruşma sonuna doğru, “Gördüğünüz gibi ortada bir suç yok. Beni serbest bırakmanız gerekir” deyince, “acelen ne, ilerde suçun bulunur” denildiği iddiasını da, Avcı’nın babasından öğrendim. Eğer “muhalif yazar” diye yargılamalar böyle yapılıyorsa Avcı’nın da, diğerlerinin de işi zor.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]