Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

Ukrayna’daki işadamları iftarda buluştu referandumu konuştu FOTO GALERiİ

Uluslararası Türk Ukrayna İşadamları Derneği’nin (TUİD) Ramazan’da geleneksel hale getirdiği iftarda Ukrayna’daki Türk işadamlarını bir araya geldi. İftar vesilesi bir masa etrafında toplanan işadamları hasret giderip gündemdeki konuları görüşme imkânı buldu.

Başkent Kiev’de halen minareli bir cami olmadığı için vakit girdiğinde restoran içerinde ezan okundu. Ezan okunup ve toplu halde iftar duası yapılması akabinde oruçlar açıldı.

TİKE restoranda düzenlenen iftar programına; Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, Ticaret Başmüşaviri Mehmet Ali Erkan, Kültür ve Tanıtma Müşaviri Berat Yıldız, THY Ukrayna Müdürü Erol Akçal, TUİD Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Bekar, TUİD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necmi Doğan ve çok sayıda Türk işadamının katıldı.

Cihan’a özel konuşan TUİD Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Bekar, bayrama yakın bir zamanda verilen TUİD iftarına katılımın çok yüksek olduğunu ve sıcak bir atmosferde gerçekleştiğini ifade ederek bayramı da aynı hava içerisinde karşılamak istediklerini söyledi.

Cihan’a konuşan TUİD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necmi Doğan ise düşüncelerini; “İslamiyet; kardeşlik, sevgi, barış, paylaşma dinidir. Bu değerler de toplumu huzur ve barışa götürüyor kanımca. On bir ayın hesabını bu ay kendi kendimize analizini yapma durumundayız bu ay özümüze dönüyoruz” şeklinde aktardı.      

TUİD’in verdiği iftar ile birlikte birkaç saatliğine de olsa Türkiye havası soluduklarını ifade eden işadamlarından Naci Kanar sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Her ne kadar TUİD’in iftarları rutin bir hal alsa da. Her yılın farklı bir tadı var. Bu senenin rengi katılımın çok fazla olması, insanlarda bir dinamizmin görülmesi değişik değişik konuların görüşülmesi malum konuların başında da memleketteki referandum geliyor. Evet diyeni var hayır diyeni var ama şunu gözlemliyorsunuz, sağduyusu olan ve maddeleri takip eden arkadaşlarımızın çoğunun en azından hayır diyemediğini görüyoruz.  Bir takım çekimserlikler de olabilir ama benim hissettiğim bu akşam genel olarak yetmez ama evet hissiyatı vardı. İnşallah bu da sandıkta kendi hüviyetini bulur diyorum.”

TUİD BAŞKANI BEKAR “EVET” HAYIRLI OLUR DİYOR

Gündemdeki referandumu Cihan için değerlendiren TUİD Başkanı Ercan Bekar; “Türkiye’ye dışarıdan bakıldığında gerek ekonomi gerek gelişme düzeyi açısından müthiş bir sinerji yakaladığını görüyoruz. Bence bu fırsat kaçırılmamalı bu referandum Türkiye’nin geleceği adına çok önemli mesajlar taşıyor.” şeklinde konuştu.

Kişisel görüşünü evet olarak açıklayan Ercan Bekar: “TUİD başkanı olarak kendi fikir, düşüncem ve kararım evet denilmesi yönünde. Çünkü Türk demokrasisi açısında ve Türkiye’nin ileride geleceği ile ilgili atılımıyla ilgili bu. Eğer biz bir Avrupa’ya adım atmak orayla kucaklaşmak istiyorsak, bunlardan korkmamak lazım çekinmemek lazım. Zaten bana göre bu referandumda evet dememiz bile yetersiz kalacak. Bunun arkasından daha çok evet diyeceğimiz konuların geleceğini tahmin ediyorum. İnşallah hayırlı olur ben evet denildiğinde hayırlı olacağına inananlardanım ” dedi.

 

YUNUS ERDOĞDU – KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]