Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da, “getir bombayı götür kumbarayı” kampanyası başlıyor

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, başlattığı bir kampanya ile Eylül ayı süresince vatandaşın elindeki ruhsatsız, silah, mühimmat, patlayıcı düzenekleri toplayacak. Ukrayna İçişleri resmi açıklamada bu başlatılan kampanya ile vatandaşın dikkatini izinsiz silah bulundurmanın bir suç olduğuna dikkat çekmeyi hedefliyor.

İçişleri Bakanlığı eylül ayında kendi rızasıyla silahını teslim eden vatandaşlara herhangi bir yasal işlem yapılmayacak ve suçlu sayılmayacak. Bakanlık üstelik isteyen vatandaşa bu süre zarfında gerekli evrakları temin etmesi halinde kaçak silahı kayıt altına alarak ruhsatlı bir şekilde geri sahibine iade edecek.

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Ukrayna İçişleri tarafından yapılan benzer bir kampanya çerçevesinde; 532 Ukraynalı 5 bin 87 adet silah, 166 havan topu, 97 mayın ve 58 el bombası teslim etmişti.

Yunus Erdoğdu Kiev CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]