Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Hip Hop yıldızının başkanlık hevesi kursağında kaldı

Haiti’de 28 Kasım’da yapılacak devlet başkanlığı seçimlerine katılmak için adaylık başvurusunda bulunan, Grammy ödüllü müzisyen Wyclef Jean’ın (40) adaylığı reddedildi.

Haiti Geçici Seçim Kurulu’ndan (CEP) yapılan resmi açıklamada, 34 ismin bulunduğu aday listesindeki sadece 19 ismin adaylığı onaylandı. Wyclef Jean, yaptığı kısa açıklamada ise seçim konseyinin aldığı kararı saygıyla karşıladığını ifade etti. Adaylığı onaylanmayan 15 kişinin adaylığının neden onaylanmadığına ilişkin ise bir açıklama yapılmadı. Wyclef Jean’in avukatı, hip-hop yıldızının devlet başkanlığı seçim gününden en az 5 yıl öncesinde Haiti’de yaşamadığı gerekçesi nedeniyle listeden düştüğünü söyledi.

CEP’in Salı günü açıklanması beklenen kararı dün geceye ertelemesinin, ülkede iç karışıklığa neden olmaması için gerçekleştirildiği belirtiliyor. Birleşmiş Milletler’de görevli, aralarında Türk polislerinin de bulunduğu silahlı güvenlik güçleri ise, CEP binası çevresinde protesto gösterileri ihtimaline karşı yoğun güvenlik önlemleri aldı. Bina çevresindeki yollara barikatlar yerleştirdi.

Aday olacağını açıklaması akabinde ölüm tehditleri alan Wyclef Jean ise, doğduğu evde CİHAN’a özel açıklamalarda bulunmuştu. Jean, “Devlet başkanlığı adayları arasında çok güçlü kişiler var. Bu seçim, Haiti tarihi için çok önemli. Bugüne kadar birçok seçim olmuş ama halk baskı altında devlet başkanını seçmiş. Artık durum değişti. Artık temiz bir seçim ortamı var. İnsanlar haklarını biliyor, artık kan dökülmüyor. Bu nedenle insanlar gerçek seçimlerini bu seçimlerde rahatlıkla yapabilecekler. Benim aday olmam önemli değil, ülkem için en iyi olanın gelmesini istiyorum” diye konuşmuştu.

Bu arada resmi açıklama yapan CEP’in resmi sitesinde Fransızca ve İngilizce olarak; “Üzgünüz, sitemizi güncelliyoruz lütfen sabırlı olun!” ibaresi bulunuyor.

YUNUS ERDOĞDU / PORT-AU-PRINCE / CİHAN

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]