Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Türk insanı 4 bini aşkın Ukraynalı aileyi sevindirdi

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yaşayan Türk vatandaşları kestikleri kurbanın etlerini muhtaçlara ulaştırdı.

Ülkedeki Türk müteşebbislerin müşterek girişimiyle özenle hazırlanan ve içerisinde Kurban Bayramı’nın mahiyetini anlatan broşürler konulan et paketleri, ihtiyaç sahibi 4 binin üzerinde Ukraynalı aileye dağıtıldı.

Bu sene ülkenin sadece Kiev bölgesinde 4 binin üzerinde et paketi; camilere, Ahıska Türklerine, Tatarlara, İş ve İşçi Bulma Kurumuna, gazilere, kimsesizlere, hastane ve yetimhanelere ulaştırıldı.

Et yardımından yararlanan Ukraynalı bir ihtiyar; “Bizi mutlu ettiniz. Allah bunları bize ulaştıranlardan ve ailelerinden razı olsun.” şeklinde konuştu.

Yaşlı ve muhtaçlara verilen yardımdan pay alan yaşlı bir kadın ise; “Bize çok fazla et verdiniz teşekkür ederiz. Bu geleneği devam ettirin, her zaman böyle yapın. Gelecekte de bizleri unutmayın. Allah sizlere sağlık sıhhat afiyet versin.” dedi.

TATAR NİNELER TÜRK HALKINA DUA ETTİ
Türk insanının Ukrayna’da kestiği Kurbanların etlerinden hazırlanan yardım paketini alan Nebibe Şerifova, bu eti yerken vesile olanlara dua ettiklerini söyledi.

Yaşlı Nebibe nine; “Huda sizleri; her türlü bela ve musibete karşı korusun, sağlık, selametlik, güç kuvvet versin. Huda Teâlâ çocuklarınıza hayırlı eşler nasip etsin ve hayırlı rahmetli dostlar versin. Ukrayna’daki işleriniz huzurlu olsun. Siz bizim gibi düşkünleri bir sevindirdiniz Allah sizleri bin sevindirsin. Allah sizlere bin katını versin. Allah’ın rahmeti üzerinize olsun.” şeklinde dua etti.

Ukrayna’da doktor olan Azerbaycanlı Reksane Güliyeva ise; “Bayram çok güzel geçiyor. Biz Ukrayna’daki bütün Azerbaycanlılar adından Kurban Bayramınızı tebrik ediyoruz. Bayramı güzel ve yahşi geçirin. Allah bütün Müslümanlardan razı olsun. Âmin.” diye konuştu.    

Yardım alanlardan birisi ise, “Kurban etini bize ulaştıran bütün kişilerden, sponsorlardan Allah razı olsun. Bayramımız bayram oldu.” ifadelerini kullandı.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]