Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İstanbul Challenger Tenis Turnuvası’nda şampiyon Fransız Mannarıno oldu [FOTO]

TED Kulübü’nde yapılan 100 bin dolar toplam ödüllü American Express-İstanbul Challenger Tenis Turnuvası’nda dünya sıralamasında 215 numarada bulunan Fransız tenisçi Adrian Mannarino kazandı. Mannarino, 13 yıl sonra TED’de şampiyonluk gören ilk Fransız olurken, finalde Kazak Mikhail Kukushkin engelini üç sette aştı.

İstanbul Challenger Tenis Turnuvası’nda tekler şampiyonluğunu 22 yaşındaki Fransız tenisçi Adrian Mannarino kazandı. Mannarino, final maçında 3 numaralı seribaşı olan Mikhail Kukushkin’i 6-4, 3-6, 6-3’lük setlerle mağlup ederek tenis kariyerindeki ikinci Challenger zaferine ulaştı. Son iki turnuvasında iki final kaybeden Mannarino, toplamda da yedinci Challenger finalinde ikinci kez gülmüş oldu.

Maça iyi başlayan Mannarino, sıfıra karşı servis kırarak 2-1 öne geçtiği ilk sette üstünlüğünü setin sonuna kadar korudu. Altıncı oyunda iki servis kırma puanı çeviren solak Fransız, dokuzuncu oyunda bir set sayısını değerlendiremedi, ama bir sonraki oyunda Kukushkin’in dışarı vurduğu backhand ile seti 6-4’lük skorla noktaladı.

İkinci sete de servis kırarak başlayan Mannarino, ardından dört oyun üst üste kaybetti ve 4-1 geriye düştü. Setin sonunda hatalarını azaltan ve iyi servis kullanan Kazak Kukushkin, iki servisini üst üste puan vermeden kazanıp 6-3’lük set ile maça eşitliği getirdi.

Son setin başında oynanan iki oyun maçın kaderini belirledi. Mannarino, 0/30’tan kazandığı kendi oyunundan sonra servis kırıp 4-1’e ulaştı. Sonraki bölümde servis kıramayan ve yarı finalde oynadığı Gil maçını yorgunluğunu atamadığı görülen Kukushkin, rakibinin maç için servis kullandığı oyunda 40/0’tan avantajı yakalasa da maç dönemedi. Mannarino, üç beraberlikle son oyunu kazanıp 2 saat 20 dakika süren karşılaşmadan 6-4, 3-6, 6-3’lük setlerle galip ayrılan taraf oldu.

Zorlu maçta Mikhail Kukushkin, rakibine puan vuruşlarında 24-13 üstünlük sağlasa da, yaptığı 38 basit hata Kazak tenisçinin sonunu hazırladı.

KAZANMAK HARİKA

American Express-İstanbul Challenger şampiyonu Adrian Mannarino’ya kupasını Garanti Ödeme Sistemleri Kurumsal İletişim Yöneticisi Hare Doğu verdi.

İstanbul’da harika bir hafta geçirdiğini belirten Fransız oyuncu, “Son iki haftada İtalya ve İspanya’da final oynayıp kaybetmiştim. Burada çok iyi maçlar oynadım ve kazandım. Seneye tekrar gelmek istiyorum.” diye konuştu.

Finalist Mikhail Kukushkin de kupasını turnuvanın sponsorlarından Mövenpick Hotel İstanbul ve Türkiye Bölge Müdürü Frank Reichenbach’tan aldı. TTF Başkanı Ayda Uluç ATP Supervisor’ı Carll Baldwi’eç TED Kulübü Başkanı Mehmet Tınaz da final maçının hakemi Rogerio Santos’a günün anısına kupa ve Orhan Pamuk’un imzalı kitabını hediye ettiler.

Türkiye’nin tanınmış senyor oyuncularından 24’ü arasında oynanan AMEX Kupası’nı ise finalde İsmail Eren’i 6-3’lük iki set sonunda yenen Nejat Müldür kazandı. Müldür, Amerika Açık Tenis Turnuvası’nı American Express Card’ın davetlisi olarak izleyecek.

12 YILDA 12 FARKLI ÜLKE

Adrian Mannarino, elde ettiği bu zaferin ardından 14 bin 400 dolar birincilik ödülünün yanında 110 ATP puanı kazanırken, finalist Kukushkin 8480 dolar para ödülü aldı.

22 yaşındaki genç tenisçi, 1997’de Jean-Pierre Fleurian’dan bu yana turnuvada şampiyon olan ilk Fransız olurken, turnuvada son yıllardaki geleneği de sürdürdü. Mannarino’nun şampiyonluğu ile, TED kortlarında 1999’dan bu yana her yıl farklı ülkeden şampiyon çıkma geleneği üst üste 12 sezona çıktı.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]