Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

IMF’ye borçlu ülkeler liginde Ukrayna ikinci sırada

Dünyadaki mali krizden en çok etkilenen ülkelerin başlıda gelen Ukrayna krizden aldığı yarayı Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) kredileri ile sarınca IMF’ye borçlu ülkeler liginde Romanya’dan sonra ikinci sıraya oturdu.

IMF İcra Kurulu’nun Ukrayna’ya verdiği yeni 15,15 milyar dolarlık stand-by anlaşmasının ilk dilimi olan 1.25 milyar SDR (Özel Çekme Hakları yaklaşık olarak 1,89 milyar dolar) miktarının Ukrayna’ya gelmesi ile birlikte IMF’ye toplam borcu 8,25 milyar SDR (yaklaşık 12,66 milyar dolar) oldu. IMF’den kısa zaman içerisinde 8,25 milyar SDR alan Ukrayna böylelikle IMF’ye en çok borcu olan ikinci ülke oldu.

IMF’den 5 Ağustos’ta yapılan açıklamada borcu en çok olan ülkeler liginde ilk üç sırada; Romanya 9.03 milyar SDR, ikinci sırada 8.25 milyar SDR Ukrayna ve üçüncü sırada ise Macaristan 7.64 milyar SDR geliyor.

Batı ülkelerinin yanı sıra Rusya’ya da borçlanan Ukrayna, 2013 yılında toplam bütçesinin yüzde 8,7’sini sadece IMF’den aldığı kredilerin geri ödemesine ayırmak zorunda kalacak.

Öte yandan Dünya Bankası’nın 30 Haziran’da yayınladığı borçlu ülkeler liginde de Ukrayna ilk 10 ülke içerisinde bulunuyor.

Yunus Erdoğdu Kiev CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]