Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalıların yüzde 96’sı Paskalya Bayramını kutlayacak

Sovyetler sonrasında Ukrayna’da Hıristiyanlığa yöneliş artarak devam ediyor. Yapılan anketlerde Ukraynalı inanların yüzde 74’ü Paskalya Bayramını kutlarım derken bu sene bayram kutlamasına katılanların oranın yüzde 96’ya çıkması bekleniyor.

Ukrayna’daki Ortodokslar gece saatlerinden itibaren Paskalya Yortusu’nu kutlamaya başladı. Ülkenin en önemli bayramında Kiliselerde Diriliş Pazarı ayini yapıldı.

Kentlerde ve kırsal kesimde kiliselere akın eden Ukraynalı Ortodokslar, buraya kamış sepetlerde getirdikleri boyalı yumurta ve yiyeceklerini kutsatarak 40 gün süren riyazetlerini açtı.

Hayvansal gıda Oruçlarını açabilmek için kiliselere akın eden Hıristiyanlar evlerinde getirdikleri başta dışı boyalı paskalya yumurtası olmak üzere bütün hayvansal gıdaları kutsal suyla kutsattı.

Ülkede iş yerlerinin birçoğu kapalı ülkede Pazartesi de resmi tatil ilan edildi.

Kiliselerdeki ritüellerini gerçekleştiren inanalar daha sonra rengârenk boyalı yumurtalar ve ‘paska’ adı verilen çöreklerle eş dost ziyaretine çıktı.

Öte yandan ülkedeki Ortodokslardan sadece yüzde 7’si oruç tuttuğunu belirtti.

Hıristiyanlık alemi Paskalya Bayramı’nı geçtiğimiz sene 24 Nisan’da kutlanmıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]