Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Karya Tur’un batışı Ukrayna basınında: Turistleri sokağa attılar

Ana pazarı Ukrayna olan tur operatörü Karya Tur’un faaliyetlerini bir anda durdurması Ukrayna basınında geniş yankı buldu. Hafta sonuna denk gelen hadise ilk anda büyük ses getirmese de Ukrayna medyası bugün Kayra Tur haberini çarpıcı başlıklarla okurlarına duyurmaya başladı.

İşte Ukrayna basınında konuyla ilgili çıkan haberlerden derlemeler:

Podrobnosti.ua sitesi, konuyu, “Türkiye sahillerinde skandal patlak verdi. Otellerden atılan yaklaşık 2 bin Ukraynalı turist bu ülkede neredeyse sokakta kaldı. Ukraynalı diplomatlar konun çözümü için devrede.” şeklinde duyurdu.

Ukrayna’nın en yüksek tirajlı gazetelerinden Komsomolskaya Pravda, bugünkü sayısında, “Türkiye’de mağdur olan Ukraynalı turistleri başka otellere yerleştirip, ülkelerine geri yolluyorlar.” başlığını kullandı. Gazete ayrıca, Ukraynalı turistlerin açıklamalarına geniş yer verdi.

Türkiye Kiev Büyükelçiliği’nin açıklamasını yayımlayan RBK ajansı ise, “Türkiye Büyükelçiliği’nin bildirdiğine göre, Türk tur operatörü Karya Tur’un iflası nedeniyle Türkiye’de mahsur kalan bin 800 Ukraynalı turistin, 12 Temmuz Pazartesi gününe kadar ülkelerine dönüşü sağlanacak.” şeklinde son durumu aktardı.

Önde gelen diğer Ukraynalı yayın organları da mağdur olan turistlerin ülkelerine yollanmaya başlandıklarını duyururken, bazı internet siteleri, Tez Tour gibi tur operatörlerinin de sürece müdahil olarak, turistlerin başka otellere yerleştirilmesini sağladığını yazdı.

Bir diğer yayın organız ise haberini; “Türkiye’de ekstrem tatil” başlığı ile vererek, Türkiye giden turistlerin otel yerinde caddelerde yattığını öne sürdü.

 

Yunus Erdoğdu / Ukrayna Haber

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]