Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ölen babasının mektubu, 70 yıl sonra geldi

Ukrayna’nın batısındaki Lviv bölgesindeki Sokal kentinde yaşayan 77 yaşındaki Anatoliy Zavalnıy, ikinci dünya savaşında ölen babasının 1941 yılında yazdığı mektubu yeni aldı.

İkinci dünya savaşında asker olan İvan Zavalnıy’nin ailesine gönderdiği mektubu Kiev merkez postasına gelmeden önce Viyana Müzesi’ne takıldı. Ukrayna Postası (UkrPosta) ise sadece şehir değil Ukrayna’da yaşadığı bölgeyi değiştiren ailenin yeni adresini buldu. UkrPosta ise ellerine geçen mektubun tarihi değerini fark edince mektubu yine başkent Kiev’deki ikinci dünya savaşı müzesine götürdü fakat bir farkla bu sefer mektubun fotokopisini alarak 70 yıldır mektubu bekleyen aileye de ulaştırdı.

Babasını daha çocuk yaşında kaybeden Anatoliy Zavalnıy, 77 yaşında babasından aldığı mektupta babasının sağ salim Kameniçe cephesinde savaştığı haberinin de kendisinin için çok kıymetli olduğunu söyledi.

Konuyu değerlendiren UkrPosta ikinci dünya savaşı döneminde Sovyet askerlerinin mektuplarını Almanlar kendi cephelerine götürüp Sovyet halkının moral durumunu ve mantalitesini anlamak için okuduğunu bildirdi.

Daha sonra tarihi mektupların bir kısmı toplanarak Viyana Müzesi’nde muhafaza edilmişti.

Yunus Erdoğdu – Kiev – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]