Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

45 milyonluk ülkede 58 milyon kişi hastaymış!

Yaklaşık 45 milyon nüfusu olan Ukrayna’da tedavi gören hasta sayısının 58 milyon olması sağlık sisteminin sorgulanmasına neden oldu.

Zerkalo Nedeli gazetesine konuşan Ukrayna Sağlık Bakanı Zinoviy Mıtnik, ekonomi bakanlığından alınan verilere dayanarak, “Ukrayna’da hâli hazırda nüfusunun 13 milyon fazlası, yani 58 milyon kişi tedavi görüyor.” dedi. Sağlık Bakanı Mıtnik, bütçeden sağlığa ayrılan 5 milyar 317 milyon dolarlık kaynağın da farklı alanlara dağıldığı gerekçesi ile efektif bir şekilde kullanılmadığını söyledi.

Hasta sayısının ülke nüfusunun çok çok üstünde çıkması nedeniyle ciddi reformlara gidileceğini belirten Mıtnik, reformlara yeni sağlık kanunları ile başlayacaklarını bildirdi.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev – CİHAN

Bu haberi ulusal basından da okuayabilirsiniz:

ZAMAN

HABER TÜRK

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]