Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Yabancıların Ukrayna’ya gelmesi ve vatandaşlık alması zorlaşacak

Yeni vatandaşlığa kabul yasa tasarısında neler var?

Avrupa Birliği (AB) ile vizesiz dolaşıma sahip Ukrayna vatandaşlığını almak daha da zorlaşacak. Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun, Ukrayna Parlamentosu (Verhovna Rada)’na vatandaşlığa kabul ile ilgili bir yasa tasarısı sundu.

Yeni yasayla yabancılar için vatandaşlığı kazanma gerekçeleri yeniden düzenlenecek, vatandaşlık verilmesi için ek şartlar gelecek. Yasa geçmesi halinde vatandaşlığa başvuran kişinin geldiği ülkeye de bakılacak ve bazı ülkelerin (redaktörün ilavesi: Rusya Federasyonu da dahil olmak üzere, Suriye, Irak, Afganistan, Somali gibi göç riski taşıyan ülkelerin…) vatandaşlarına hiç verilmeyecek.

Ukrayna’da suça karışan veya mahkumiyet alan kişilerin de vatandaşlık başvuruları reddedilebilecek.

Ayrıca, yasa tasarısı ile vatandaşlık verme konusuna karar verme yetkisine haiz kurumlar yeniden düzenlenecek.

MİLLİ GÜVENLİK RAPORU ETKİLİ OLDU
Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi (RNBOU) geçtiğimiz günlerde vatandaşlık konusunda bir rapor sunmuştu.
RNBOU, raporunda “Ukrayna Vatandaşlığı Hakkında Kanun” taslak değişikliklerini destekledi ve cumhurbaşkanından, yasanın görüşülmesi için, Verhovna Rada’ya sunmasını önerdi.

UKRAYNA’YA GELMEK DE ZORLAŞACAK
Poroşenko’nun teklif ettiği yasanın, Verhovna Rada’dan geçmesi halinde, sadece Ukrayna’nın vatandaşlığını elde etmek zorlaşmakla kalmayacak, göç riski olan ülke vatandaşlarının Ukrayna’ya gelmeleri de kısıtlanacak.

Göç riski olan ülkelerden Ukrayna’yı ziyaret etme niyetinde olanlar, öncelikle elektronik (online) şekilde ön onay için başvuracak. Ön başvuru onaylanırsa girişlerine izin verilecek.

Yasaya birlikte, Ukrayna’nın bağımsızlığını kazandığı 1991 yılı öncesinden bu tarafa ülke topraklarında yaşayan ve hala vatandaşlık almayanlar da bu haklarını kaybedecek.

BM, raporlarına göre Ukrayna’da, 35 bin mülteci bulunuyor.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

YASAL UYARI: Portalımızda yayınlanan haberleri: izin almak, kaynak göstermek ve portalımızın ilgili sayfasına aktif link vermek koşuluyla yayınlanabilir.

YouTube

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]