Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’nın batısında sel: 2 kişi öldü

Ukrayna’nın batısında etkili olan yağışların yol açtığı selden iki kişi hayatını kaybetti, bir kişi kayıp. Bölgeden 2 bin 437 kişi tahliye edilirken, 963 kişi sel sularından kurtarıldı.

Ülkenin batısındaki; Çernovitsk, Vinnitsa, Hmelnitsk ve İvanovo-Frankovsk bölgelerinde 282 köy elektriksiz kaldı.Yer yer doğal gaz kesintisinin yaşandığı Çernovitsk Bölgesi’nde ise yağmur nedeniyle 3 bin 650 müstakil evi su bastı.

Bu arada ülkenin güneyindeki Odesa Bölgesi’nden geçen, Tuna Nehri’nin su seviyesinin yükselmesi büyük endişeye yol açtı.

Tuna Nehri üzerindeki bir barajın yıkılma tehlikesi taşıması üzerine bölgede incelemelerde bulunan Ukrayna Olağanüstü Haller Bakanı Nestor Şufriç; “Hava tahminlerine göre önümüzdeki günlerde yağış bekleniyor. Tuna Nehri’nin su seviyesi yükselirse kenarındaki koruma duvarını yıkabilir. Bu durumda ise Ukrayna topraklarında 13 yerleşim alanı su altında kalır. Tuna Nehri’nin sadece bu deltasında yaklaşık 10 bin kişi yaşıyor” dedi.

 

YUNUS ERDOĞDU / KİEV / CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]