Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkler, Ukrayna dâhil 48 ülkenin toplamından çok BMW aldı

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız, binek otomobil satışlarında 550-600 bin bandının sektör açısından rahat hareket etme alanı haline geldiğini söyledi.

Otomotiv satışlarının bu yıl da geçen yıla benzer seviyede gerçekleşmesini beklediklerini belirten Eşref Biryıldız, premium olarak adlandırılan lüks sınıfın ise büyümeye devam edeceğini kaydetti.

Lüks segmentin toplam pazardaki payının 2009 yılında yüzde 7,5’larda iken geçen yıl yüzde 9,1 seviyesine yükseldiğini söyleyen Biryıldız, “2012’de lüks araç pazarı 50 bin 416 adet olarak gerçekleşti. Bu yıl premium satışların minimum 52 bin 500 adede yükselmesini bekliyoruz. Lükslerin payı yüzde 9,5’e, 2014’te yüzde 10’a çıkacak. Bunun en önemli sebebi olarak lüks markaların B ve C segmentlerine yönelmesi, 1.6 litrelik motorların ağırlık kazanması gösterilebilir. Son 6 aylık BMW satışlarına baktığımızda 1.6 litre motorun oranı yüzde 46’ya yükselmiş. 2 litrelik dizel motor da tüm BMW satışları içinde yüzde 48 pay sahibi olmuş. İnsanlar lüks markalardan vazgeçmiyor, vergi ve tüketime dayalı olarak motor tercihlerini yeniliyor.” diye konuştu.

Türkiye’de 48 ülkelik BMW satıldı

BMW’nin geçen yıl 15 bin 247 adetle daralan pazarda büyüdüğünü anlatan Biryıldız, 2013’te yeni modellerin dopingiyle 16 bin adetlik satışı yakalayacaklarını kaydetti. Biryıldız, yeni 4 serisi, yeni X5 ile 2 serisinin yılın son çeyreğinde satışa sunulacağını belirtti. Borusan Otomotiv’in geçen yıl dünyadaki en büyük bağımsız BMW distribütörü seçildiğini kaydeden Biryıldız, şu bilgileri verdi: “Bizim dahil olduğumuz bağımsız distribütör grubundaki 48 ülkenin sattığı kadar BMW’yi tek başımıza sattık. Bunlar arasında Ukrayna, Mısır, Kazakistan, İsrail, Orta Amerika ülkeleri gibi pazarlar var.” Bu gücün birçok konuda Borusan’ın önünü açtığını dile getiren Biryıldız, buna son örneklerden biri olarak BMW 3 serisinin otomatik vitesli versiyonunun pazara sunulma tarihinin Türkiye’nin talebi üzerine öne çekilmesini gösterdi: “15 bin 247 adetlik toplam satışımızın 6 bin 715 adedini 3 serisi oluşturuyor. Özellikle otomatik vitesli 3 serisi çok tuttu. Bu versiyon Türkiye’nin talebi sonucunda Almanya merkez tarafından 7 ay önce üretildi.”

MEMDUH TAŞLICALI | ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]