Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Timoşenko 2012 Seçimlerine kadar serbest kalır mı?

Sivil ve ceza davalarına bakan Yüksek Özel Mahkeme’nin YEESU (Ukrayna Birleşik Enerji Sistemleri) muhasebecisi ve tutuklu bulunan eski Ukrayna Başbakanı Timoşenko’nun kayınpederinin davalarını karara bağlaması Timoşenko’nun işini zorlaştırdı. Söz konusu davalardaki sabitleşen suçların eski Başbakan Timoşenko aleyhine kullanılacağı düşünülüyor.

BYUT milletvekillerinden Andriy Şkil’e sorulan, Timoşenko 2012 yılında yapılacak seçimlerden önce serbest kalır mı sorusuna: “Bu iktidarın ne yapacağını kestirmek zor. Her şey yönetimin batılı devletlere nasıl tepki vereceğine bağlı. Ancak bir Polonya gazetesindeki yazıda, Avrupa’da, Yanukoviç’in kendi adamlarının menfaatlerini Ukrayna’nın menfaatlerinden daha üstün tuttuğunu çok iyi anlamış görünüyorlar” dedi.

Şkil; “İktidar her şeyi batılı ortaklarının gözüne eski başbakanın üzerinde suç perdesi varmış gibi göstermek için yapıyor. Çünkü iktidarın anlamsız ekonomi politikasını batılılar finanse ediyor” diye konuştu.

Ulyana Dermenci – UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]