Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye’de katliam gibi kaza: 18 ölü

Isparta’nın Yalvaç İlçesi’nden, elma bahçesinde çalışan işçileri Gelendost’a götüren midibüs şarampole yuvarlandı; 18 kişi ölürken 10’u ağır 30 kişi de yaralandı. Kazaya, yük fazlalığından dolayı frenin patlamasının neden olduğu belirtildi.

Kaza saat 07.15’de meydana geldi. Konya’nın Akşehir İlçesi’nden elma bahçesinde çalışan işçileri Isparta’nın Gelendost İlçesi’ne götüren 47 yaşındaki Metin Aslanalp’in kullandığı 42 D 0881 plakalı midibüs, Yalvaç İlçesi’ne bağlı Bağkonak Köyü’ne 2 kilometre kala, sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yol kenarındaki su tahliye kanalına devrildi. Yaklaşık 100 metre sürüklenen midibüste, sürücü Metin Aslanalp ve 17 işçi yaşamını yitirdi. Kazada çoğunluğu ağır olmak üzere 30 kişi de yaralandı.

Yalvaç ve Isparta’dan kaza yerine sağlık ekipleri ve ambulanslar sevk edildi. Cenazeler devrilen midibüsün altından çıkartılırken, yaralılar ambulanslarla Isparta, Yalvaç, Akşehir ve Gelendost’taki hastanelere kaldırıldı.

Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, ilk belirlemelere göre aracın freninin boşalması nedeniyle meydana gelen kazada minibüsün yol kenarındaki su tahliye kanalına devrildiğini söyledi.

15 YARALI AKŞEHİR’E SEVKEDİLDİ

Isparta’nın Yalvaç İlçesi yakınlarındaki kazada yaralananlardan 15’i ambulanslarla yakındaki Konya’nın Akşehir İlçesi’ndeki Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazayı duyan yaralıların yakınları da hastaneye akın etti.  Yaralılardan durumu ağır olan Leyla Çelik (44), Şerife Özkan (46) ve Fatma Önay (31) yapılan ilk müdahalenin ardından Konya’ya sevk edildi.

Akşehir Devlet Hastanesi’nde tedavi altındaki yaralıların adları şöyle:

Esme Altunbay (16), Meral Arslanalp (24), Erkan Arslanalp (16), Buket Keskin (26), Nermin Ölçer (33),  Sultan Bozdağ(66), Ömer Akdeniz(31),  Rabiya Caran (19), Şerife Aksoy(58), Ömer  Samur (47),  Sibel Arslanalp (12), Durmuş Ali İlboğa (25).  

MİDİBÜS KAZASINDA YARALI SAYISI 30

Isparta’nın Yalvaç İlçesi yakınlarında elma toplayan işçileri taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada yaralı sayısı 30 oldu. Metin Aslanalp’in kullandığı 42 D 0881 plakalı midibüsün sürücü dahil 27 kişi kapasiteli olduğu, fakat kaza anında araçta 45 kişinin bulunduğu tespit edildi. 17 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı kazada midibüste yaklaşık 1200 kilogram yük fazlalığı tespit edildi.

YÜK FAZLALIĞI FRENİ PATLATTI

Eski model midibüsün kaza yerine 1 kilometre kala rampa çıktıktan sonra inişe geçtiği, bu sırada yük fazlalığından dolayı freninin patlaması sonucu kontrolden çıktığı belirtildi.

Midibüsün önce yolun sağ tarafındaki toprak tepeye doğru tırmandığı, ardından da yan devrilerek 100 metre sürüklendiği kaydedildi.

Isparta’dan gelen bir ekip, midibüsün lastiklerinin derinliklerini ölçtü, aracın genel durumuyla ilgili notlar aldı.

Cumhuriyet Savcısı’nın kaza yerindeki incelemesi sürerken cenazeler Yalvaç Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

ÖLÜ SAYISI 18’YE YÜKSELDİ

Isparta’nın Yalvaç İlçesi yakınlarındaki midibüs kazasının ardından Akşehir Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınan yaralılardan 36 yaşındaki Esme Altunbay ve Konya’ya sevkedilen 26 yaşındaki Buket Keskin’in ölümleriyle birlikte kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 18’e yükseldi.

VALİ EROL: JANDARMA KONTROLÜNDEN SONRA YOLCULARI ALMIŞ

Konya Valisi Muammer Erol, Akşehir İlçesi’nden Isparta’nın Gelendost İlçesi’ne elma toplamaya giden 46 tarım işçisinin 24 kişilik araca jandarma kontrolünden sonra alındığını açıkladı.

Isparta’daki Yalvaç Devlet Hastanesi’ne gelerek kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Vali Muammer Erol, daha sonra morga indi. Burada Isparta Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya’dan bilgi aldıktan sonra gazetecilere açıklamada bulunan Vali Erol, katliam gibi kazanın oluşunu anlattı.

24 kişilik midibüste şoför dahil 46 kişiyle yolculuk yapıldığını söyleyen Vali Erol, “Burada şunu belirtmek istiyorum. 24 kişilik araç 46 yolcu. Ve 46 yolcu bu 24 kişilik araca maalesef jandarma kontrolü geçildikten sonra diğer araçlardan toparlanan yolcularla bu sayıya ulaşılmış. Bu ibret olsun hepimize. Jandarma kontrolü de olsa arkadan dolaşalım geçelim derken insanlar küçücük hırsları uğruna ne acılar yaşatıyorlar bakın bizlere” diye konuştu.

FREN PROBLEMİ VAR

Fazla yolcunun yanı sıra araçta fren problemi olduğunu da ifade eden Vali Erol, Konya’da bulunan yaralılardan 3’ünün durumunun ağır olduğunu ifade etti.

Morga gelen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ise yine bir dikkatsizlik sonucu böyle bir acının yaşandığını ifade etti. Erdem, “İnşallah daha kötü haber gelmez. Devletimiz bütün imkanlarıyla ailelerin yanında acılarını paylaşmaya çalışıyoruz” dedi.

DAYI BAŞI VAKASI

Akşehir Devlet Hastanesi önünde bekleyen yaralı yakınlarından Mesut Yiğit, tarım işçilerini dayı başı aracılığıyla iş bulduğunu belirtti. Yiğit, dayı başı olan kişinin işverenden 50 lira aldığını yol parası ve kendi komisyonunu çıkarttıktan sonra işçilere 30-35 lira ücret ödediğini öne sürdü. Yiğit, ”Dayıbaşı ne kadar fazla adam götürürse o kadar para kazanacağı için midibüse fazla yolcu bindiriyor” dedi.

OKUL HARÇLIĞINI ÇIKARTMAK İÇİN ANNESİYLE GİTMİŞ

Kazada hayatını kaybeden 15 yaşındaki Veli Can Çelik’in ise Endüstri Meslek Lisesi 1’nci sınıf öğrencisi olduğu ortaya çıktı. Veli Can Çelik’in okul harçlığını çıkarmak için bugün okula gitmeyip kazada yaralanan annesi Leyla Çelik’in yanında çalışmaya gittiği öne sürüldü.

Bugün ikindi namazının ardından Akşehir Kültür Merkezi önünde toplu cenaze töreni düzenlenmesi bekleniyor.

ÖLENLERİN İSİMLERİ

Sürücü Metin Arslanalp, işçiler Havva Caran (20), Arife Aktaş, Ceylan Aksoy, Reyhan Caran, Veli Can Çelik (15), Gülseren Yayla, Maksude Ünsal (54), Havva Yiğit, Ayşegül Karataş, Mihri Kale, Ayşe Kale, Şerife Aksoy (58), Muazzez Balık, Elmas Çelik, Emel Arslanalp, Esme Altunbay (36), Buket Keskin (26)

27 YARALININ İSİMLERİ

Yaralılardan Nezahat Çakır, Serap Aksoy (29) ve Sevgi İrtmez (45) Isparta Devlet Hastanesi’nde; Mevlüt Çeliker (65) Yalvaç Devlet Hastanesi’nde; Yasemin Bozoğlu (24), Mevlüt Akkuş (55) ve Neşe Çoban (39) Gelendost Devlet Hastanesi’nde; Gülesen Duru, Çağlar Turgut (15), Müesser Turgut (47), Elif Caran, Süleyman Turgut (14), Nazlı Turgut (19) ve Songül Arslanalp ise Şarkikarağaç Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Kazada yaralananlardan Leyla Çelik (44), Şerife Özkan (48), Fatma Önay (40), Meral Arslanalp (24), Erkan Arslanalp (16), Nermin Ölçer (33), Sultan Bozdağ (38), Ömer Akdeniz (31), Rabia Caran (16), Ömer Samur (47), Sibel Arslanalp (12), Durmuş Ali Ölüboğa (25), Ümit Samur (25) Akşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]