Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Türkiye’deki insan hakları ihlalleriyle ilgili infografik rapor yayınladı

Türkiye'deki insan hakları ihlalleriyle ilgili en kapsamlı çalışma infografik rapor olarak tamamlandı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), New Jersey merkezli, ‘Susturulmuş Türkiye’nin Savunucuları’ (Advocates of Silenced Turkey – AST) adlı insan hakları kuruluşu, Türkiye’de devam eden süreç ile ilgili İngilizce infografik rapor hazırladı.

Türkiye’deki insan hakları ihlalleriyle ilgili en kapsamlı çalışmalardan birisi olan, infografiğin hazırlanmasına 24 Ağustos 2018 tarihinde başlandığı bildirildi.

AST tarafından bir yıl yürütülen çalışma sonucunda; Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR), ABD Dış İşleri Bakanlığı, Freedom House (Özgürlük Evi), Uluslararası Af Örgütü (AI – Amnesty), Amerikan Barosu (American Bar Association), Reuters Haber Ajansı, Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ – Committee to Protect Journalists), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Stockholm Özgürlük Merkezi (SCF – Stockholm Center for Freedom) gibi kurumların hazırlamış olduğu insan hakları ihlalleri ile ilgili kapsamlı raporlar, yıllara göre tespit edilmiş istatistikî veriler ve haberler ele alınarak toplamda 854 sayfadan derlenen bilgiler özetlenerek 22 sayfalık infografik haline getirildi.

İnfografikte söz konusu kurum ve kuruluşlar tarafından hazırlanan Türkiye raporlarına özet halinde yer verilmiş.

Rapora göre Türkiye’de, Temmuz 2016 ile Temmuz 2018 arasında 612 bin 347 hakkında soruşturma yürütülmüş.

RAPORU PDF OLARAK OKUMAK VE İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]