Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Çorum’dan 150 tır soğan Ukrayna’ya doğru yola çıktı

Çorum merkeze bağlı Tahran köyünden Ukrayna’ya ilk soğan ihracatı yapıldı. Soğan yüklü tır, Ukrayna’ya doğru hareket etti.

İlk ihracat nedeniyle Çorum Soğan Üreticileri Birliği’nin daveti üzerine Vali Nurullah Çakır Tahran köyüne gitti. Soğan deposunda incelemelerde bulunan Çakır, Birlik Başkanı Bektaş İlhan Eke’den ihracat hakkında bilgi aldı. Eke konuşmasında geçen yıl 122 ton Türkmenistan’a soğan ihraç edildiğini bu yıl ise ihracatın 40 bin ton olacağını bildirdi. Ukrayna’ya yapılacak olan ihracatın ise 3 bin ton olduğunu aktaran Eke, “Ülkemiz çok hızlı bir büyüme içerisinde diyen Eke son beş yılda köylünün yüzü güldü ihrac olduğu için köylü vatandaşlarımız iş bulabiliyor yeni barajlar yeni göller sayesinde sulama yapılıyor diyen Eke göçte ters orantı olacak artık şehirden köye göç olacaktır” dedi.

Çorum Valisi Nurullah Çakır ise konuşmasında ”Medeni cesaret göstermemiz lazım her sektörde olduğu gibi bu sektörde de bir marka haline geldik.” ifadelerini kullandı. Esas ihtiyacın depo olduğunu söyleyen Çakır 15-20 aralık tarihleri arasında Türkiye ile Ukrayna iş birliği toplantısı yapılacağını söyledi. ‘Çakır konuşmasına şöyle devam etti: “Bu işin asıl emektarı köylü vatandaşımızdır ilk ihracat da onlardan başlar toprağı eken, biçen onlardır malı satarken onların çektiği zorlukları düşünerek satmamız lazım haklarını asla zayi etmememiz lazım.”

İdris Okur – Çorum – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]