Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, Kazakistan’da Türk Okulu’nu ziyaret etti FOTO GALERİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan temaslarının son gününde Astana’da faaliyet gösteren Nurorda Uluslararası Kazak-Türk Eğitim Kompleksi’ni ziyaret etti. Gül’ü okula gelişinde öğrenciler, öğretmenler ve öğrenci velileri karşıladı.

Burada Kazak çadırına misafir olan Cumhurbaşkanı Gül, okul öğretmenlerinden Mereke Bosjanov ve Aygerim Bosjanova’nın doğan çocuklarına isim koyma merasimine katıldı. Çiftin yeni doğan çocuğuna Kazak örf ve adetlerine göre isim koyma merasimi yapıldı. Kazak çocuğa Abdullah ismi verildi.

GÜL: ANKARA’DA NAZARBAYEV’İN HEYKELİNİ YAPTIRACAĞIM

Nurorda Uluslararası Kazak-Türk Eğitim Komleksi ziyaretinde Kazak-Türk Eğitim Vakfı Başkanı Ünal Öztürk, Kazakistan’da yaptıkları eğitim faaliyetleri hakkında Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindeki heyete kısa bir sunum yaptı. Öztürk, merhum Turgut Özal ve Nursultan Nazarbayev’in desteğiyle 1992 yılında açılan Kazak-Türk Liselerinin bugün sayısının 30’a ulaştığını belirtti.

Katev Başkanı Öztürk, Kazak-Türk Liselerinin bu başarılarını ve iki ülke arasındaki işbirliğine olan katkılarını yakından bilen Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in desteği ile Almatı şehrinde 7 bin kişilik üniversite inşa ettiklerini belirtti. İki ülke devlet başkanlarına üniversite maketi hakkında bilgi verdiğini belirten Öztürk, üniversite açılışına iki ülke cumhurbaşkanlarını davet etti.

Okul öğrencilerinin hazırladığı mini konseri dinleyen Gül, okul personeli, öğrenci ve velilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

DOĞAN YILDIZ  / ASTANA / CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]