Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İş görüşmelerinde nasıl giyinmek lazım?

İş görüşmesi için giyinmek basit bir mesele gibi görünebilir. Bir takım elbise giyin, kravat takın, ayakkabılarınızı cilalayın, tıraş olun ve saçlarınızı tarayın.

Ancak, ne zaman ne giyeceğinizi bilmek, tokalaşmak ve göz kontağı kurmak kadar önemlidir. Hatta farklı iş pozisyonları ve ortamları için nasıl giyineceğinizi bilmek daha önemlidir.

Askmen.com isimli internet sitesinde yer alan habere göre, dışarıya çıkıp, daha sonra pek de ihtiyacınız olmayan bir takım elbise için para harcamadan önce üç iş sektöründe beklenen giyim şekillerini öğrenebilirsiniz.

Tutucu meslekler: Eğer dünyayı finansal çöküşten kurtarmak isterseniz, takım elbise giymeli ve bol bol bu takımlardan almalısınız.

Satış ya da finans sektöründe çalışmak için görüşmeye gittiğinizde pantolonu değişik kumaştan parlak düğmeli eski ceketinizi giymeyin. Tutucu pazardaki iş görüşmelerinde giyim tarzı koyu mavi, siyah ya da odun kömürü renginde takım elbise, beyaz gömlek ve bağcıklı siyah deri ayakkabılar gerektiriyor. Bu işyerlerinde kahverengi ya da ekose desenlere izin verilmez. Mokasen ayakkabılar tutucu ofisler için uygun değildir.

Kültürel meslekler: Yayıncılık, müzeler, fotoğrafçılık ve medya gibi kültürel sanatlarda çalışmak, tüm moda kurallarının dışarı atıldığı anlamına gelmiyor. Ofisin gündelik doğasını dengelerken kurallar zor olabilir. Takım elbise gerekli olmayabilir, ancak hafta sonu giydiğiniz gündelik giysilerle de bu tür iş görüşmesine gidemezsiniz.

Kot pantolon giymek isteyebilirsiniz, ancak giymeyin. Modern kesimli düz kumaş pantolon, koyu renkli gömlekler ve önü fermuarlı örme hırka giyebilirsiniz. İşe başladıktan sonra ofiste çalışırken kot pantolonunuzu giyebileceksiniz. Ancak kotunuzun şalvar gibi ya da yırtık olmamasına özen gösterin.

İş görüşmesi için kendinizi koyu tonlarda sunmalısınız. Yakalı süveterin altına çizgili ve şekilli gömlekler, kabarık ve çapraz dokunmuş kumaştan yapılan bir pantolonla uyumlu olacaktır. Deri mokasen ayakkabı ya da bağcıklı Oxford ayakkabılar ya da hatta süet botlar giyebilirsiniz.

Hizmet sektöründeki meslekler: İster idari isterseniz perakende sektöründe çalışın, insanlar için çalışacaksınız ve tüm gün rahat olmanız gerekecek.

Hizmet sektöründe görüşmeye giderken, pantolonu değişik kumaştan parlak düğmeli ceket ya da kravatın üzerine süveter ve Chino pantolonu giyebilirsiniz. Fitilli kadife pantolon ya da kumaş pantolon da tercih edebilirsiniz, ancak kot pantolonu seçmeyin.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]